Sokak satıcısı, esnaf ve müzisyenlerle bir araya gelen CHP’li Ağbaba, geçim sıkıntısı ve işsizliğe vurgu yaptı. “Bu insanlar nasıl geçinecek” diye soran Ağbaba, “Saray çözüm bulmak yerine SGK’yi Kılıçdaroğlu batırdı yalanını ortaya atıyor” dedi.

Yurttaş kan ağlıyor Saray’ın derdi başka


HABER MERKEZİ

Parti genel merkezinin bahçesinde sokak satıcısı, esnaf, ayakkabı boyacısı ve müzisyenlerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı’na seslendi.

Ağbaba, “10 milyon 513 bin gerçek işsizimiz var, SGK’yi Kılıçdaroğlu kapattı. 17 milyon yoksulumuz var, SGK’yi Kılıçdaroğlu kapattı. 8 milyon emekli açlık sınırı altında maaş alıyor, SGK’yi Kılıçdaroğlu kapattı. Başınıza Kılıçdaroğlu kadar taş düşsün” dedi.

Ağbaba’nın konuşmasından satır başları şöyle:


İŞSİZ SAYIMIZ 103 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN FAZLA: Türkiye’de günde ortalama 8 bin 600 kişi işini kaybediyor. TÜİK verilerine göre eylül ayında 27 milyon 707 bin olan istihdamdaki kişi sayısı 27 milyon 440 bine geriledi. TÜİK verilerine göre iş bulma ümidini kesen sayısı bir buçuk milyonu aştı.

GÜNLÜK 273 KEPENK KAPANIYOR: Esnafımızın durumuna bakalım. Bugün salgının 310. günündeyiz. Salgın nedeniyle 2,2 milyon esnafımızın sesini duyurmaya çalıştık. Günlük ortalama 273 esnafımız kepenk kapatmaktadır. İktidarda bir Allah’ın kulu, kalkıp bir şey söylemiyor.

TEK KURUŞ DESTEK VERİLMEDİ: Ne sarayda ne AKP’de sesini duyan tek kişi yok. Toplam 6 milyon istihdam sağlayan, yıllık 200 milyar ekonomiye katkıda bulanan arkadaşlarımız koronayla bitmiş durumda. Devlet sokak çalışanlarına bir kuruş destek vermedi görmezden gelmeye devam ediyor.

NEYLE EKMEK KAZANACAKLAR?: Sokak ekonomisinde sokak çalışanlarında kafeler, lokantalar, nargile ve oyun salonları kapalı. Yaklaşık 2 milyon insan, gelirsiz kalmış durumda. ‘Ya tedbirler alınsın mekanlar açılsın ya bize insanca yaşayabileceğimiz destek sağlansın’ diyorlar. Müzisyenler için mekanlar kapalı, düğünler yasak, hafta sonu yasak. Bu insanlar ne yapsın.

ÜRETTİKÇE BORCU ÇOĞALIYOR: Çiftçimiz çok ciddi bir bunalım yaşıyor şu anda. Zaten borcu çok. Bakın 130 milyar TL’lik bir çiftçi borcu var. Bir de ürettikçe zarar ediyor. Ürettikçe borcu çoğalıyor. Türkiye’de tarımsal üretim düşüyor.