Ankara Batıkent’te yer alan Adnan Kahveci Parkı’nın özelleştirilerek yapılaşmaya açılması planına karşı çıkan yurttaşlar, “Adnan Kahveci Parkı Dayanışması” adı altında bir araya geldi. Pazar günü herkesi parka davet eden yurttaşlar, “Batıkent’in sakini değil, sahibiyiz. Ranta dur diyeceğiz” dedi.

Yurttaş parkına sahip çıkıyor : Sakini değil, sahibiyiz

BirGün/Ankara

Ankara’nın Batıkent semtinde bulunan Adnan Kahveci Parkı’nın Yap-İşlet-Devret modeli ile özelleştirilerek yapılaşmaya açma girişimine karşı tepkiler dinmiyor.

Batıkent’te oturan yurttaşlar, “Çayını simidini al, parkta pikniğe gel” çağrısı ile Adnan Kahveci Parkı’nda bir araya gelmeye hazırlanıyor. Parkın yapılaşmaya açılmasına karşı olan ve “Adnan Kahveci Parkı Dayanışması” adı altında bir araya gelen yurttaşlar, “Parkımıza dokunmayın” diyor. Yurttaşlar, yarın parkta bir araya gelerek bir piknik düzenleyecek.

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin Batıkent’te yer alan Adnan Kahveci Parkı’nı özelleştirme girişimine Şehir Bölge ve Plancılar Odası Ankara Şubesi ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin de aralarında olduğu çok sayıda meslek örgütü karşı çıktı. Uzmanların yanı sıra bölge sakinleri de parklarına sahip çıkarak, “Yaşam kalitemizin aşağıya çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

yurttas-parkina-sahip-cikiyor-sakini-degil-sahibiyiz-771843-1.

BATIKENT’İN YAPISINA AYKIRI

Adnan Kahveci Parkı Dayanışması adı altında bir araya gelen yurttaşlar, Pazar günü parkta bir araya geleceklerini bildirdi. Dayanışmadan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Batıkent merkezindeki Adnan Kahveci Parkı da bilinçli bir politikayla bakımsızlıktan, kontrolsüz alkollü içki tüketilen bir kır arazisine dönüşmüştür. Bu durum bahane edilerek yapılan ihale park alanı imar kanununa aykırı biçimde ticari girişime açılmış, etrafı betonla çevrilmiş komik bir bedelle 15 yıllığına aylık 7 bin 500 TL karşılığında Arstek İnşaat Tic. A.Ş.’ne Yap-İşlet-Devret yöntemiyle kiraya verilmiştir. Belediye Başkanı Fethi Yaşar televizyonda konuşmasında park alanının etrafının duvarlarla ve ferforjelerle çevrileceğini açıklamıştır. Parkın halkın giriş çıkışını sınırlayacak şekilde çevrilmesi Batıkent’in sosyolojik yapısına da aykırı bir uygulamadır.”

BURADAYIZ

Adnan Kahveci Parkı’nda yapılaşmanın önünü açacak planlamayı, “Kent rantı yağması” olarak değerlendiren yurttaşların açıklaması şöyle devam etti:

“Halkı ve yasaları hiçe sayan bu anlayışı kınıyoruz. Batıkent’in sakini değil, artık sahibi olduğumuzu bilmeliyiz. Yenimahalle Belediye yöneticilerinin bu türden iş ve işlemlerine dur demeliyiz. Bizler Batıkent’te yaşayan, çarşı ve pazarlarından alışveriş yapan, seçim dönemlerinde oy veren, belediyeye vergilerini düzenli ödeyen vatandaşlarız. Huzurlu yaşam kalitemizin aşağı çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Sizleri Adnan Kahveci Parkı ve piknik alanına sahip çıkmaya, Batıkentliler olarak, ‘’Buradayız’’ demeye davet ediyoruz.”