Yurttaşa "Terbiyesizlik yapma lan" diyen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’na ödül gibi atama yapıldı. Kadiroğlu Bilecik Vali Yardımcısı oldu.

Yurttaşa hakaret eden kaymakama ödül gibi atama

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesiyle 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

Konya Ilgın’da topraklarının kamulaştırılmasına tepki gösteren bir yurttaşa “Terbiyesizlik yapma lan” diyen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Sözcü'nün haberine göre Çavuşcugöl Mahallesi’nde açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı gelen mahalle sakinleri, 11 Temmuz’da karayolunu trafiğe kapattı.

Eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, yurttaşlardan birine hakaret ederek “Terbiyesizlik yapma lan” diye çıkıştı. Bunun üzerine bölge halkı kaymakamın sert tavrını yuhalayarak protesto etti.

VALİLİK EMRİNE ALINMIŞTI

Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu'nun bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma ve halk arasında arbede yaşandı. Gelişmelerin ardından Konya Valiliği, Kaymakam Kadiroğlu'nun Valilik emrine alındığını, yerine ise geçici olarak Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın'ın görevlendirildiğini açıklamıştı.