Yurttaşa, “Lüksten kaçının” uyarısında bulunan Diyanet, tercihini bir kez daha beş yıldızlı otelden yana kullandı. Görevli personelin harem-selamlık şeklinde okuz gün boyunca lüks otelde eğitim aldığı öğrenildi.

Yurttaşa tasarruf Diyanet’e lüks otel

Mustafa BİLDİRCİN

Yurttaşlara "tasarruf" tavsiyesinde bulunurken lüks harcamalarına devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı, beş yıldızlı otellerde yaptığı toplantılara bir yenisini daha ekledi. Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu’nun ALO 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı’nda görevli personele yönelik gerçekleştirilen hizmet içi eğitimler için yine lüks bir otelin tercih edildiği ortaya çıktı.


Din İşleri Yüksek Kurulu Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı personeli, 1-5 Mart 2022 ve 7-10 Mart 2022 tarihleri arasında iki ayrı grup halinde Antalya Manavgat’ta bir araya geldi. Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Antalya’ya giden personele verilecek seminer için Manavgat ilçesindeki beş yıldızlı bir otel tercih edildi. Seminerler kadın ve erkekler için ayrı ayrı yapıldı.

KURUMSAL BİRLİKTELİK

Lüks tesiste gerçekleştirilen seminerin açılış programında Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, “Güncel Dini Meseleler Bağlamında Fetvanın Yeri, Önemi ve Sorumluluğu” başlıklı konuşma yaptı. Antalya’da toplam dokuz gün süren eğitim seminerlerine, ALO 190 Fetva Hattı personelinin yanı sıra Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri ile uzman ve uzman yardımcılarının da katıldığı bildirildi. Seminerlerin, “Sosyal hayat, aile hayatı, tıp ve sağlık” gibi alanlarda sahada yaşanan sorunların tespiti ve “Kurumsal birlikteliğin sağlanması” açısından önemli olduğu belirtildi.

GELENEK HALİNE GELDİ

Diyanet, 2020 ve 2021 yılında gerçekleştirdiği çok sayıda toplantıyı beş yıldızlı otelde düzenledi. 2020 yılındaki, “Eğitim Görevlileri Semineri” ve “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri” için beş yıldızlı otelleri tercih eden idare, Haziran 2021’deki, “Meal Yazım Stratejileri Çalıştayı” için de beş yıldızlı otelle anlaştı.

İNDİRİM PROTOKOLÜ

İdare, personelinin tatil yapması için de bin TL’yi bulan günlük oda fiyatları ile dikkati çeken Antalya’daki bir beş yıldızlı otel ile Haziran 2021’de indirim protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Diyanet personeli ile ailelerine yüzde 18 oranında indirim uygulanması kararlaştırıldı.