Yurttaş krizin yükü altında ezilirken, Saray’da Irak Başbakanı Kazımi adına verilen ziyafet tepki topladı. SOL Parti, halkın vergilerinin Saray’ın sofrasına aktığını vurgularken, CHP’li vekiller, “Görüntüleri herkes izlemeli, Saraylılara her şey serbest” dedi.

Yurttaşın vergisi Saray’ın sofrasında

HABER MERKEZİ

Pandemiyle derinleşen krizin faturası yurttaşın omuzlarınaG yüklenirken, dudak uçuklatan günlük harcamaları ile gündeme gelen Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği ziyafet tepki topladı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Arapça canlı müzik eşliğinde verilen yemeğe katılanların koronavirüs önlemlerine uymaması, sandalyeler arasında boşluk bırakılmaması da dikkat çekti.

“Halk kan ağlıyor, açlık yoksulluk ve sefalet her geçen gün derinleşiyor” denilen SOL Parti açıklamasında, halka kuru ekmeğe reva görenlerin lüks ekmeği ve şatafat içinde kurulan sofralarda yer aldığı vurgulandı. Halkın vergilerinin Saray’ın sofrasına aktığı hatırlatılan açıklamada, “Bu yozlaşmış iktidar, bu ülkeyi yönetemez, toptan değiştirmek için birleşelim” çağrısı yapıldı.

Saraylılara her şey serbest

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise, bütçe görüşmeleri yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak “TBMM’de Saray sofrası ve şatafatını anlattığım günün akşamında Saray’daki eğlence ve şatafat. Ama sanatçı bölümünü eksik söylemişim” dedi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ise, “Saraylılara her şey serbest. Bu görüntüyü kuru ekmeğe muhtaç edilen yurttaş, restoranlar kapandığı için işsiz kalan garson, mekanı kapatıldığı için kirasını ödeyemeyen esnaf, sahneye çıkamadığı için ekonomik güçlük yaşayan sanatçı, işsiz vatandaş kısaca herkes izlemeli” ifadelerini kullandı.