Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin Yukarı Hereke bölgesine kurmak istediği atık tesisine karşı çıkan yurttaşlar, tesisin yapılmak istendiği alana yürüdü. Belediyenin tesis yapımı için direndiğine dikkat çeken yurttaşlar, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu tesisi yapmakta kararlı görünüyor. Onlar ne kadar kararlıysa biz de bu tesisi yaptırmamak için o kadar kararlıyız" dedi.

Yurttaşlar, AKP'li belediyenin atık tesisine karşı mücadeleyi sürdürüyor: "Hereke’yi yok edecekler!"

HABER MERKEZİ

Kocaeli halkının, Yukarı Hereke bölgesine karşı yapılmak istenen atık tesisine karşı mücadelesi sürüyor.

Bugün, AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık tesisi projesine karşı Hereke Vanlılar Derneği’nde buluşan halk, tesisin yapılmak istendiği alana yürüdü.

yurttaslar-akp-li-belediyenin-atik-tesisine-karsi-mucadeleyi-surduruyor-hereke-yi-yok-edecekler-1094127-1.

"BİZİ BU PROJEYLE GÖÇE ZORLAYACAKLAR"

Hereke Vanlılar Derneği Başkanı Fevzi Demir; "Biz yıllardır mahallemiz için sosyal kültürel alanlar isterken yaşadığımız yere çöp tesisi yapılmak istenmesi bizi yok saydıklarını gösteriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu tesisi yapmakta kararlı görünüyor. Onlar ne kadar kararlıysa biz de bu tesisi yaptırmamak için o kadar kararlıyız" diye konuştu.

Tesisin yapılmak istendiği alanda konuşan Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Karadaş ise "Bu alanın 20 metre yanında sit alanı başlıyor. Hereke Antik şehri var burada. Eski bir şehir, eski yerleşke olmasına rağmen bu alanın hemen yanında yapılmak isteniyor. DSİ’nin bilgilerine göre bu alanın yanında Masatlar Deresi bulunuyor. Bu dereye herhangi bir kirlilik karıştığı zaman bütün Kocaeli’nin suyuna karışacak. Şu an tehlikesiz atık diyorlar yarın tehlikeli atık getirecekler. Bizi bu projeyle göçe zorlayacaklar ve Hereke’yi yok edecekler" dedi.