Yurttaşlar atıklardan şikayetçi: Nefes alamıyoruz

UĞUR KURNAZ / DENİZLİ

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı İsabey Mahallesi 20 yılı aşkın bir süredir kanalizasyon atıklarıyla uğraşıyor. Sorunun çözülmesi amacıyla mahalleli imza toplamaya başlamıştı. Köylüler, topladıkları imzaları ve dilekçeleri Çarşamba günü toplu halde Çal'da bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (DESKİ) verecek.

Köylülerden 68 yaşındaki Şefika Sevindik, herkesin bu atıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Buradan bu sorunun kalkması lazım buradaki tarla sahipleri ev sahipleri bundan çok şikayetçi. Ben burada ürün yetiştiriyorum sebze ve meyve yetiştiriyorum. Yetiştirdiğim sebze ve meyveleri gönüllü bir şekilde isteyerek yiyemiyorum. Buna çözüm bulsunlar. Burada sivrisinekten, kara sinekten durulmuyor burası üzüm bağı bu kokun içinde bu üzüm yenir mi? Yıkayınca bu mikrop çıkar mı? Bu atıklar hastalık yayıyor. Kokudan iş yapamıyorum burada. Köylüler olarak imza topluyoruz ve bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

Yetmiş yedi yaşındaki Kerim Oktay ise, "Buradan bu çevreden herkes rahatsız bunun hemen bir an önce imha olmasını istiyorum. Kim yapacaksa, hangi görevi yaparsa yapsın bunun imha edilmesini istiyoruz. Kokudan nefes alamıyoruz. Ben bağıma gidemiyorum buradan. Allah aşkına insan sağlığına önem versinler. Ben her zaman maskeli geziyorum, bu bize göre ikinci koronavirüs. Hiç ilgilenen yok, bu kadar da olmaz. Buradaki herkes rahatsız bu durumdan" diye konuştu.

koyluler-atiklardan-sikayetci-nefes-alamiyoruz-798673-1.