Ankara’daki CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin Adnan Kahveci Parkı’nı Yap-İşlet-Devret modeli ile özelleştirilerek yapılaşmaya açma girişimine yurttaşlar tepki gösterdi. Şantiye alanına dönen parkta toplanan yurttaşlar ağaçları sulayarak ihalenin iptal edilmesi için çağrı yaptı.

Yurttaşlar parkına sahip çıktı: "Parkta iş makinası istemiyoruz"

BİRGÜN ANKARA

Ankara’da, CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin Batıkent’te bulunan Adnan Kahveci Parkı’nı Yap-İşlet-Devret modeli ile özelleştirilerek yapılaşmaya açma girişimine yurttaşlar tepki gösterdi. “Adnan Kahveci Parkı'nda iş makinası istemiyoruz” çağrısıyla şantiye alanına dönüşen parkta toplanan yurttaşlar, parktaki çöpleri toplayarak ağaçları suladı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Adnan Kahveci Parkı için Yenimahalle Belediyesi’nin Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale düzenlediğini ve ihaleyi kazanan şirketin de “Parka düğün salonu, market, idari bina, kafeterya ve gözleme evi gibi ticari alanlar” inşa edeceğini açıkladı.

"İHALE İPTAL EDİLMELİ"

yurttaslar-parkina-sahip-cikti-parkta-is-makinasi-istemiyoruz-769354-1.

ŞPO Ankara Şubesi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ile Adnan Kahveci Parkı ve Kıvırcık Ali Parkı’nda sürdürülen projeler hakkında bir görüşme gerçekleştirdiklerini de açıkladı. ŞPO Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Parkı çevreleyen duvar gibi fiziksel ve görsel engellerin olamayacağını, alanın kamusal niteliğinin mutlak suretle korunması gerektiği, parkın bakım ve güvenliğinden özel işletmelerin değil, yine belediyelerin sorumlu olacağını, ihalenin iptal edilmesi ve parkın yeniden mahalle sakinleri ile birlikte katılımcı ve şeffaf bir süreçle tasarlanması ve projenin yenilenmesi gerektiği talebimizi ilettik” denildi.