Artvin'de Yusufeli Barajı nedeniyle taşınan köyün yeni yerleşim yerinde heyelanlı alanı temizlemek için yapılan kontrollü patlatma sonucu iki evin üzerine tonlarca ağırlığında kayalar düştü.

Yurttaşlar, 'taşınma ertelenmeli' demişti: Yusufeli'nde kayalar, evlerin üzerine düştü
Fotoğraf: İHA

Artvin'in Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak Meşecik köyünde yaşayan yurttaşlar için yapılan 35 hanelik yerleşim yerinde heyelanlı alanı temizlemek için yapılan kontrollü patlamada kaza yaşandı.

Patlatma sırasında seken tonlarca ağırlıktaki kayalar, evlerin üzerine düştü. İHA'nın haberine göre kayalar, Tevfik Yıldırım ve Mehmet Yıldırım'a ait iki evde maddi hasara neden oldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YURTTAŞLAR "TAŞINMA ERTELENMELİ" DEMİŞTİ

Yapımına 2013 yılında başlanan ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Yusufeli Barajı ile birlikte sular altına gömülecek olan Yusufeli ilçesinde tahliye süreci yurttaşları mağdur etmişti.

Yeni yerleşim yerindeki konutların henüz hazır olmadığını, altyapı ve yol sorunların çözülmediğini belirten bölge halkı, Artvin Valiliği'nin okulları yeni yerleşim yerlerine taşıma kararına tepki göstermiş, hak sahipleri okulları yeni yere taşımanın aileleri zora sokacağından, tuvalet gideri, su bağlantılarının yapılmaması ayrıca elektrik bağlantılarının yapılmaması nedeniyle yeni yerleşim yerine taşınmayı reddetmişti.

Bölge halkı, taşınmanın eksiklerle başladığını ve şov amaçlı olduğunu savunarak “Yusufeli’nde tarihi yok ettiler, tarihin yok edilişine tanıklık eden insanları da yok saydılar. Ama ‘Biz böyle büyük bir proje yaptık, kurumları taşıyoruz’ diye şov yapıyorlar. En az bin tane hane nereye çıkacağı konusunda bir bilgi sahibi değil, taşınma bir yıl ertelenmeli” demişti.