Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 82. yılında ülkenin dört bir yanında törenlerle anıldı. Yurttaşlar Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09:05'te saygı duruşunda bulundu.

Yurttaşlar ülkenin dört bir yanında Atatürk'ü andı

Mustafa Kemal Atatürk, hayatını kaybetmesinin 82'nci yılında törenlerle anıldı. 81 kentte Atattürk’ü anan yurttaşlar, 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulundu.

İZMİR

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve protokol üyeleri de katıldı.

Bakan Kurum ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Türkiye bayrağı göndere çekildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na meydanın çevresindeki yurttaşlar da araçlarından inerek eşlik etti.

yurttaslar-ulkenin-dort-bir-yaninda-ataturk-u-andi-803153-1.

NİĞDE

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde vatandaşlar, 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulundu.

yurttaslar-ulkenin-dort-bir-yaninda-ataturk-u-andi-803154-1.

İSTANBUL

Atatürk, yaşamını yitirmesinin 82. yılında İstanbul'da anıldı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı ve çevresine gelen yurttaşlar , saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.

yurttaslar-ulkenin-dort-bir-yaninda-ataturk-u-andi-803155-1.

TOKAT

Saat 09.05'te çalan siren ile birlikte kent sokaklarında hayat durdu, saygı duruşunda bulunuldu. Tören alanından geçenler, çalışanlar da saygı duruşuna katıldı.

yurttaslar-ulkenin-dort-bir-yaninda-ataturk-u-andi-803156-1.

DENİZLİ

Denizli’de 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni protokol üyelerinin çelenk sunumu ile başladı. Kentte saat 09.05’te ise çalan sirenler eşliğinde hayat adeta 2 dakikalığına durdu.

Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 82. yılı törenleri çelenk sunumu ile başladı. Denizli Valiliği’nde ki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli 11. Tugay Komutanlığı Komutan Yardımcısı Vekili Piyade Albay Cengiz Güven valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Milletvekilleri, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, protokol üyeleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ile İstiklal Marşı'nın okundu. Denizli’de saatler 09.05’i gösterdiği sırada sirenler eşliğinde hayat adeta 2 dakikalığına durdu.

yurttaslar-ulkenin-dort-bir-yaninda-ataturk-u-andi-803158-1.

NEVŞEHİR

Peribacaları ile meşhur Kapadokya'da, sıcak hava balonları 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla, Türkiye bayrakları ve Atatürk posterleriyle uçtu.

Doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi manastır, yer altı yerleşim merkezleri ve çeşitli tur etkinlikleriyle bilinen Kapadokya bölgesindeki sıcak hava balonlarının sepetlerini bu sabah uçuş öncesi Atatürk posterleri ve bayraklar asıldı.

Göreme beldesindeki kalkış alanında gökyüzüne yükselen sıcak hava balonları, Atatürk posterleri ve Türkiye bayraklarıyla yaklaşık bir saat boyunca uçuş gerçekleştirdi.

Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı personeli de eğitimli atlarla, tur süresince vadi sırtlarında dolaştı.

yurttaslar-ulkenin-dort-bir-yaninda-ataturk-u-andi-803159-1.