Mersin’in Silifke ilçesinden geçen Göksu Nehri’ni kirleten iki pirina işleme tesisinin faaliyetinin durdurulmasının ardından akan su eski haline dönmeye başladı.

Yurttaşların Göksu Nehri çağrısı sonuç buldu: Eski haline dönüyor
Fotoğraf: DHA

Dünyanın en önemli kuş göç yolları üzerinde bulunan Göksu Deltası Kuş Cenneti'nin içinden geçip, denize dökülen Göksu Nehri’ndeki kirliliğin nedeninin tespit edilip, önlem alınması için çevreci yurttaşların yaptığı çağrı sonuç aldı.

Mersin’in Silifke ilçesinden geçip Akdeniz’e dökülen Göksu Nehri, yaklaşık bir ay boyunca siyah renkte aktı. Durumu fark eden yurttaşların çağrısı sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri bölgedeki tesislere yönelik denetim yaptı.Denetim sonucu, nehri kirlettiği tespit edilen 2 pirina işleme tesisine faaliyeti durdurma ve 3 milyon 73 bin lira idari para cezası verildi.

Göksu Nehri, kirliliğe neden tesislerin faaliyetini durdurmasının ardından eski haline dönmeye başladı.

DHA'ya konuşan ilçe sakini Sevil Özdemir, “Göksu Nehri’nde meydana gelen kirlilik bizi korkuttu ama şimdi eski haline dönüyor. Önlem alan yetkililere teşekkür ediyoruz. Umarım nehri kirletenler ders alır, bir daha böyle bir şey yapmaz” dedi.

PİRİNA NEDİR?

Zeytinyağı fabrikalarında zeytinin sıkılması sonucunda elde edilen yağın alınmasının ardından kalan posa. Sabun ve pirina yağı yapımında kullanılıyor.