Malatya’da kritik dönemeç… Lider Medipol Başakşehir, ligin ne yaptığını en iyi bilen takımlarından birine konuk oluyor. Bir tarafta mütevazı kadrosuna oynattığı futbolla dikkat çeken Erol Bulut, diğer köşede ülkenin en uzun süredir en istikrarlı takımını yöneten Abdullah Avcı… Ustayla çırağın buluşmasından çıkacak sonuç merakla bekleniyor. Ev sahibi sakatlıklarından gölgesinde üç stoperle başlıyor. Yıllarca Avcı’nın yardımcılığını […]

Yürüye yürüye zirveye

Malatya’da kritik dönemeç… Lider Medipol Başakşehir, ligin ne yaptığını en iyi bilen takımlarından birine konuk oluyor. Bir tarafta mütevazı kadrosuna oynattığı futbolla dikkat çeken Erol Bulut, diğer köşede ülkenin en uzun süredir en istikrarlı takımını yöneten Abdullah Avcı… Ustayla çırağın buluşmasından çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Ev sahibi sakatlıklarından gölgesinde üç stoperle başlıyor. Yıllarca Avcı’nın yardımcılığını yapan Erol Hoca, belli ki öğrencilerinin öncelikle savunma yapmasını istiyor. İstanbul ekibinde ise sürpriz yok. Deneyimli hoca beklenen 11’i sahaya sürmüş. Arda-Visca-Robinho şeytan üçlüsünün kapalı oynaması muhtemel savunmaya karşı yapacakları özellikle merak ediliyor.

İlk düdükle birlikte Evkur Yeni Malatyaspor topu rakibine teslim ediyordu. İlk yarım saat boyunca savunmada beşli duran sarı-kırmızılıları çözmekte zorlanan Başakşehir, sonradan Visca ile Arda’nin işbirliğiyle tehlikeli geliyordu. 33’te Arda getirmiş, Visca bitirmişse de VAR ofsayt demişti. 44’te maçın en göze batan oyuncularından Arda’nın yerde kaldığı pozisyonda Fırat Aydınus penaltı noktasını göstermiş, atışı kullanan Emre Belözoğlu ağları bulmuştu. Bir şey kesindi; karar televizyonlarda uzun süre tartışılacaktı. Oysa her pozisyonda hakemin yanında bitmekle kalmayıp her şeyi eleştiren Emre ile Arda yine konuşulmayacaktı.

Kontrollü başlayan ikinci devrede deplasman ekibi yine topa yön veriyordu. 57’de savunmanın gerisine sarkan Visca, Ertaç’ın hatasından yararlanarak farkı ikiye çıkarmıştı. Başakşehir ezberlettiği golü yine atmıştı! 78’de Ertaç abartıyor, Visca’nın şutunu içeri çeliyordu. VAR’dan çıkan ofsayt kararı, kötü günündeki kalecinin imdadına yetişmişti. Kalan dakikalarda skor değişmiyor, deplasman ekibi 2-0’la İstanbul’a şen dönüyordu.

Birçok eksiği olan Malatyaspor, güçlü rakibi karşısında varlık gösteremedi doğrusu. Erol Bulut’un bir sonraki durağı özellikle merak ediliyor. Lider cephesindeyse değişen bir şey yok. Yemiyorlar, bir şekilde atıyorlar; saha içi, dışı derken yürüye yürüye şampiyonluğa gidiyorlar.