AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yöneticisi Murat Müjdeci, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel için dua talep ettiği paylaşımını tepkilerin ardından sildi.

Yusuf Ziya Gümüşel için dua talep eden AKP’li belediyenin daire başkanı paylaşımını sildi
Fotoğraf: @mrtmujdeci /Twitter

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları (SKT) ve Muhtarlardan sorumlu Daire Başkanı Murat Müjdeci, yaşındaki kızını müridi ile 'evlendiren' İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel için dua talep ettiği paylaşımını sildi.

Müjdeci, sosyal medya hesabından Gümüşel’in, BirGün'ün ortaya çıkardığı istismar skandalının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ana ilişkin fotoğrafını paylaşarak, "Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum" demişti.

Müjdeci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunlara yer verilmişti: “Müslüman, kardeşinin derdi ile dertlenir. Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum. Elbet inananların imtihanı ağır olur. Rabbim temize çıkartsın. Feraha kavuştursun. İslam düşmanlarını sevindirmesin. Allah yâr ve yardımcısı olsun.”

Murat Müjdeci'nin paylaşımı sosyal medyada tepki çekti.

Gelen tepkilerin ardından Müjdeci, söz konusu paylaşımını sildi.

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık'taki "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, 7 Aralık'ta BirGün'de yayınlanan "Utancın fotoğrafları" başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımlamıştı.

Olayın kamuoyunda tepkilere neden olmasının ardından harekete geçen bakanlık, olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı. Açılan davanın ilk duruşması için önce 2023'ün Mayıs ayına tarih verilmiş daha sonra ilk duruşma tepkiler üzerine 2023'ün Ocak ayına çekilmişti.

Soruşturma kapsamında, H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Gümüşel ve İstekli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.