14 Mayıs pazar günü yapılacak olan seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK' ye başvuran adaylardan 8'i yüz bin imza toplayamadı. Yüz bin imza toplayamayan adayların YSK'ya ödediği 555 bin TL'lik başvuru ücreti de yandı. Peki, Yüz bin imza toplayamayan adaylar kaç imza aldı? YSK açıkladı: kim kaç imza aldı?

Yüz bin imza toplayamayan adaylar kaç imza aldı? YSK açıkladı: kim kaç imza aldı?

Türkiye 14 Mayıs’ta genel seçimlerini gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı adayları için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin başvurusu 27 Mart itibariyle son buldu. Peki, Yüz bin imza toplayamayan adaylar kaç imza aldı? YSK açıkladı: kim kaç imza aldı?

YSK açıkladı: kim kaç imza aldı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hangi cumhurbaşkanı adayının ne kadar oy, imza aldığını açıklayarak yüz bin imzaya ulaşan adayları ilan etti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada "Kurulumuz yapmış olduğu toplantılar sonucunda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde cumhurbaşkanı adaylarının alfabetik sırayla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Muharrem İnce, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Sinan Oğan olduğunun tespitine karar vermiş olup, karar Resmi Gazete'de ilan edilmek üzere gönderilmiştir." dedi.

Yüz bin imza toplayamayan adaylar kaç imza aldı?

Muharrem İnce ve Sinan Oğan dışında tam 8 aday Cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK'ya başvurarak 555 bin lira ödeme yaptı. 100 bin imzaya ulaşamayan bu 8 adayın da ödediği 555 bin TL'si hazineye aktarıldı.İşte Yüz bin imza toplayamayan adaylar:

Doğu Perinçek- 27 bin 589 imza

Yakup Türkal - 3 bin 137 imza

Erkan Trükten - 2 bin 589 imza

Tevfik Ahmet Özal - 1544 imza

İrfan Uzun - 538 imza

Halil Murat Ünver - 478 imza

Hilmi Özden - 167 imza

Davut Turan - 112 imza