Sebze meyvede fiyat artışlarını önlemek amacıyla hayata geçirildiği ileri sürülen ve İstanbul ile Ankara’da kurulan tanzim satış noktalarındaki ürünlerin zararına satıldığı iddia edildi. Hükümet’in, “Aracı firma ve kişileri aradan çıkarıyoruz” diye duyurduğu tanzim satış noktalarındaki ürünlerin, tedarikçi firmalardan temin edildiği bildirildi. Edinilen bilgiye göre,aracı firmalardan alınan ürünlerin faturası Tarım Kredi Kooperatifleri’ne kesildi. Ürünler, yüzde yetmişe […]

Yüzde 70 zararla satışlar

Sebze meyvede fiyat artışlarını önlemek amacıyla hayata geçirildiği ileri sürülen ve İstanbul ile Ankara’da kurulan tanzim satış noktalarındaki ürünlerin zararına satıldığı iddia edildi.

Hükümet’in, “Aracı firma ve kişileri aradan çıkarıyoruz” diye duyurduğu tanzim satış noktalarındaki ürünlerin, tedarikçi firmalardan temin edildiği bildirildi. Edinilen bilgiye göre,aracı firmalardan alınan ürünlerin faturası Tarım Kredi Kooperatifleri’ne kesildi. Ürünler, yüzde yetmişe varan zararla tanzim satış noktalarından satışa çıktı.

‘Pahalıya aldılar’

Ürünlerin aralarında kısa süre öncesine kadar iktidara yakın bir market zincirine ürün tedarik eden ancak aralarındaki anlaşma iptal edildikten sonra ekonomik olarak zor günler geçiren firmanın da bulunduğu beş firmadan alındığı öğrenildi.

Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ceyhan Gündüz, BirGün’e yaptığı açıklamada, şunları anlattı:

“Ürünlerin alındığı şirketleri biliyoruz. Antalya’nın Kumluca ve Serik hallerinden TIR’lara yüklenen ürünler, tanzim noktalarına kadar getirildi. Tarım Kredi Kooperatifleri, bu ürünleri üç gün vadeli olarak aldı. Şirketlerin hesaplarına para yatacak. Üstelik bu ürünleri, bizim halde pazarcılara ve marketlere sattığımız fiyattan daha yükseğe aldılar” dedi.

Gündüz, bu yöntemin zor durumdaki tedarikçileri düze çıkartacağının da altını çizdi.

Tanzim satış noktalarındaki ürünlerin satış fiyatlarına da değinen Gündüz, “2 TL’ye sattıkları ürünü 4 TL’ye, 4 TL’ye sattıkları ürünü ise 5,30 TL’ye aldılar. Bazı ürünlerde zarar oranı yüzde 70’e kadar yükseliyor. Zararı, Tarım Kredi Kooperatifi ödeyecektir. Aracıları aradan çıkarıyoruz deyip aracıdan mal alınca sonucu bu oldu” diye konuştu.