Yüzde 99,5 aşılama oranına sahip Yale Üniversitesi'nin geçtiğimiz hafta hiç Covid-19 vakası bildirilmediği kaydedildi.

Yüzde 99,5 aşılama oranına sahip Yale Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta hiç vaka bildirilmedi

Dış Haberler Servisi

ABD'da Ivy Lig üniversiteleri arasında yüzde 99,5 aşılama oranıyla ikinci sırada bulunan Yale Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta hiç Covid-19 vakası bildirilmedi.

Üniversitenin Covid-19 politikasına göre, şayet özel bir aşı muafiyetleri yoksa, tüm öğrenci ve personelin Yale üniversitesine ait tesisleri kullanmak için aşılanmış olması gerekiyor.

Yale Daily News'e konuşan üniversitenin Covid-19 Koordinatörü Stephanie Spangler, kampüste elde edilen yüksek düzey aşılama oranını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Yale Üniversitesi aşılama oranında Ivy Lig okulları içinde ikinci sırada. Columbia Üniversitesi ise yüzde 99,7 ile birinci sırada.

Dünyanın en prestijli üniversitelerinin yer aldığı Ivy Lig okullarında aşılama genel olarak yüksek seyrediyor. Ligde bulunan diğer üniversitelerden, Cornell ve Princeton Üniversiteleri yüzde 99 düzeyinde aşılamaya ulaşmışken, Harvard Üniversitesinde bu oran yüzde 95 olarak belirtiliyor.

Ivy Lig Universitelerinde vaka pozitiflik oranı da düşük seyrediyor. Son 7 günde kayıtlara geçen verilere göre, Harvard Üniversitesinde pozitiflik oranı yüzde 0,09 olarak belirtiliyor.