Genç yaşında çıkardığı çeşitli şarkılarla adından söz ettiren müzisyen Sena Şener yeni neslin yenilikçi müzisyenlerinden. Yeni single’ı ‘Benimle Yan’ Pasaj Müzik etiketiyle dinleyicileriyle buluştu.

Yüzeyselliğe inat: Benimle Yan

Öykü ÖZFIRAT

Yeni şarkısı ‘Benimle Yan’ için “Günümüzün yüzeyselliğine inat” ifadelerini kullanan Sena Şener ile konuştuk.

Pandemi süreci sizin için nasıl geçti?

Herkes gibi iyi olmaya, adapte olmaya çalışıyorum. Pandemi dönemi özlem doluydu ve hayat üzerine düşündüğüm bir süreç oldu. Sevdiklerimle izole olduk.

‘Benimle Yan’da derinlik vurgusu hissediliyor. Nedir sizin için bu şarkının arkasındaki hisler?

‘Benimle Yan’, günümüzün yüzeyselliğine inat cesaretle kül olmaktan bahsediyor. Herkesin korkup incelterek yaşadığı aşk halinin en derinine inmek gibi.

Geçen ay İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden mezun oldunuz. Öğrencilikle beraber müzisyenlik nasıl gidiyordu? Üniversitedeki alanınızla ilgili çalışmayı düşünüyor musunuz?

Turnelerle eşzamanlı olarak okula gitmek yorucuydu. Çoğu zaman uykusuz kaldım ama bölümüm itibarıyla şarkı yazarlığım da geliştiği için her şeyiyle yaşamaya değer bir süreçti. Şimdilik müzik kariyerime odaklıyım, zaman neler getirir bilinmez, edebiyat da hayatımda önemli bir yere sahip.

Şarkılarınızın dinleyenlerde yoğun duygusal karşılığı oluyor. Yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?

Hayatı, hayatımı ve hayatları yansıttığımı düşünüyorum. Sanırım bu gerçeklik insanlara dokunuyor. Hâlâ çoğu şarkımı sahnede söylemek, beni duygusal açıdan yoğunluğa sürüklüyor.

Hem müzikal hem de genel anlamda yeniliklere açık mısınız? Genç müzisyen olmanın cesaretle nasıl bir bağı var?

Yeniliklere açık olduğumu gözlemliyorum çünkü şarkılarımın özü aynı olsa da denediğim düzenlemeler, özellikle ‘Teni Tenime’ ve ‘Affetmem’ gibi şarkılarda, oldukça çeşitlilik gösteriyor. Yenilikçi olduğumu söyleyebilirim çünkü benim için yeni olan gündemde ve popüler olan değil. Bunun genç olmakla doğrudan alakalı olduğunu düşünmüyorum; uzun zamandır müziğimi paylaştığım için belli bir beklenti zaten var. Fakat kendinize dürüst olduğunuzda değişim ve yeniliklerin önüne geçemiyorsunuz.

Önümüzdeki süreç için planlarınız nedir?

Festivaller ve konserleri dört gözle bekliyorum. İngilizce ve Türkçe yeni şarkılar kaydediyorum, onları içime sinen şekilde sunmak istiyorum.