Yüzlerce emek ve meslek örgütü ile dernek ortak açıklama yaparak tutuklanan havalimanı işçileri ile sendikacıların serbest bırakılmasını istedi

Yüzlerce sendikacı havalimanı işçileri için tek ses: Haklı mücadeleleri mücadelemizdir!

Yüzlerce sendika, sendikacı, emek-meslek örgütü ve dernek, 3’üncü Havalimanı inşaatındaki insanlık dışı çalışma koşullarını protesto ettikleri için tutuklanan işçiler ve sendikacıların serbest bırakılmasını, işçilerin taleplerinin karşılanmasını istedi.

İstanbul Tabip Odası’nda dün düzenlenen toplantıda, 400’e yakın kurum ve kişinin imzasını taşıyan açıklamayı Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan okudu. Tutuklanan işçilerin insanca çalışma ve yaşam talebinin tüm işçi sınıfının talebi olduğunu vurgulayan Aslan, “Ücretler zamanında ödensin, yatakhanelerdeki tahtakuruları temizlensin, yemekler düzeltilsin, iş güvenliği önlemleri alınsın, servis sorunu çözülsün. Bu talepler haklı ve meşru taleplerdir. Anayasa’da ve İş Kanunu’nda yer bulan taleplerdir” dedi.

Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kolluk güçlerinin her yerde, her adımda patronların yanında taraf olması, işçilere şiddet uygulaması kabul edilemez. İşçilerin hak mücadelesi zor ve baskı yoluyla engellenemez. Tutuklanan onlarca inşaat işçisi ve sendika yöneticileri serbest bırakılmalıdır. İşçilerin anayasal haklarını çiğneyen işverenler ve gösteri hakkına saldıranlar hakkında soruşturma açılmalı ve yargılanmaları sağlanmalıdır.

Bizler inşaat işçilerinin yanındayız. Haklı mücadeleleri mücadelemizdir.”