Samsun’da bir erkeğin, boşandığı kadına şiddet uyguladığının görüntüleri infial yarattı. Fail erkek tutuklandı, ancak hayatta kalan kadının kardeşi “Yüzlerce kez şikâyetçi olduk hiç ceza almadı” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Yüzlerce şikâyet sonuçsuz kaldı

HABER MERKEZİ

Siyasal İslamcı AKP iktidarı yaratmak istediği toplumsal dönüşümü kadınların hayatlarına ve haklarına saldırılarla gerçekleştirmeye çalışıyor. Kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi bugün iktidarın ve yandaşlarının ana hedefinde yer alıyor. Yılbaşından bu yana 67 kadın erkekler tarafından öldürülürken önceki akşam bir kadının defalarca şikâyetçi olmasına rağmen boşandığı erkek tarafından şiddete maruz bırakıldığına tanık olduk.

Samsun’un Canik ilçesinde 27 yaşındaki İbrahim Zarap isimli bir erkek, 3 yıl önce kendisinden boşanan 24 yaşındaki E.M.’yi şiddete maruz bıraktı. Şiddete tepki yağarken, İbrahim Zarap tutuklandı.

Olay, önceki gün saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Zarap, o gün kendisinde kalan kızlarını teslim etmek üzere anne E.M. ile ilçe meydanında bir araya geldi. Bu sırada Zarap, E.M.'ye saldırdı. Fail, küçük çocuğun gözlerinin önünde çevreden gelen tepkilere rağmen genç kadını şiddete maruz bıraktı.

Emniyetteki ifadesinde ‘gözüm döndü’ ve ‘sinir krizi geçirmişim’ gibi bahanelere sığınan fail erkek Zarap, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Hayati tehlikesi bulunmadığı bildirilen genç kadın ise taburcu edildi. Olayla ilgili Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Bürosu ekiplerince de soruşturma başlatıldı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, E.M. ile çocuğunun koruma altına alındığını açıkladı.

EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Olayın ardından kadının kardeşi Rümeysa M. sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, "Yüzlerce kez şikâyetçi olduk hiç ceza almadı" dedi ve ekledi: “Bu ilk olay değil, daha önce de darptan dolayı şikâyetçi olmuştuk ve uzaklaştırma aldı, uzaklaştırması bitti. Bazı cezalar verilmediği için bu şiddetti rahat bir şekilde tekrar uyguladı.”

E.M'nin babası İsmail M. ise “Devamlı yapıyor bunu. Devletin bunları salmaması lazım. En ağır cezanın verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

***

Olay infial yaratınca bakanlardan açıklama geldi

Şiddet anının görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması infial yarattı. Sosyal medya kullanıcıları #ibrahimzaraptutuklansın etiketi ile tepki gösterdi. Olay infial yaratınca bazı bakanlardan ve yetkililerden açıklamalar geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter üzerinden paylaşımda bulundu: “Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak” ifadelerini kullandı.