J.R.R. Tolkien'in aynı adlı kitabından uyarlanan kült film Yüzüklerin Efendisi serisinin dizisi 'Güç Yüzükleri', yayın hayatına rekorla başladı. Amazon, diziyi ilk 24 saat içinde 25 milyon kişinin izlediğini açıkladı.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, Amazon’un prömiyer rekorunu kırdı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, 2 Ağustos'ta Amazon Prime Video'da yayımlanmaya başladı. Amazon, iki bölümü yayımlanan dizinin platformun prömiyer rekorunu kırdığını duyurdu. Yapımcıların yaptığı açıklamaya göre dizi ilk gününde dünya genelinde 25 milyon izledi.

Amazon, açıklamasında izlemeyi nasıl ölçtüğünü, yani bir izleyicinin bölümü izlemiş kabul edilmesi için ne kadarını izlediği bilgisini belirtmedi. 'Game of Thrones' dizisinin uzantısı olarak ekrana gelen 'House of the Dragon' ise ABD'de HBO Max dahil 10 milyon izleyici ile açılış yapmıştı.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: GÜÇ YÜZÜKLERİ

Amazon, eserin telif haklarını almak için 250 milyon dolar, dizinin ilk sezonunun yapımındaysa 465 milyon dolar harcadı.

J.R.R. Tolkien'in yarattığı Orta Dünya'nın İkinci Çağ'ında geçen dizi, Hobbit'ten bile binlerce yıl öncesini konu alıyor.

Her hafta bir bölümü yayımlanacak dizinin 8 bölümlük ilk sezonunun finali 14 Ekim'de yapılacak. Dizinin toplam 5 sezon sürmesi planlanıyor.

HOUSE OF THE DRAGON’LA REKABET

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, HBO'nun bu yılki en güçlü yapımı olan Game of Thrones spinoff'u House of the Dragon'a rakip olarak görülüyor.

21 Ağustos'ta yayımlanmaya başlayan House of the Dragon da ilk gününde HBO'nun prömiyer rekorunu kırmıştı. George R.R. Martin'in kitaplarından uyarlanan dizinin ilk gününde ABD genelinde 10 milyon izlendiği duyurulmuştu.