Yağışlı havanın etkisine giren İstanbul’da yine altyapı mağduriyeti yaşandı, birçok ev ve işyerini su bastı. Uyarılara rağmen erken açılan 3. Havalimanı’nda da işçilerin servis ve kamp alanları sular altında kaldı. Sendikalar duruma tepki gösterdi

‘Zafer anıtı’ sular altında kaldı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış, altyapı yetersizliği ile birleşince hayatı felç etti. Birçok ilçede dereler taştı, ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Arnavutköy’de 3. Havalimanı işçilerinin servis ve kamp alanları sular altında kalırken, Sarıyer ve Kağıthane’de de yollar sular altında, araçlar ise mahsur kaldı.

3. HAVALİMANINDA SU BASKINI
Arnavutköy’de de 3. Havalimanı’nda çalışan işçilerin servis ve kamp alanları sular altında kaldı. İnşaat-İş Sendikası da, iş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarıyla gündeme gelen 3. Havalimanı şantiyesinin yağmur suları altındaki görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı. İnşaat-İş, videoyla birlikte yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“İşçi arkadaşlarımızın servis alanları, yemekhaneleri, yatakhaneleri sular altında. Siyasi şov adına açılışı yapılan bu mega rant projesinin 1. pisti de hızlı tren facialarına benzer facialara gebedir. Bu video onun habercisidir!”

3. Havalimanı işletmecisi İGA Havalimanı İşletmesi AŞ tarafından yapılan açıklamada, selden yalnızca otoparkın etkilendiği, işçilerin yatakhanelerini su basmadığı iddia edilerek, otaparkın havalimanı merkezine 9 kilometre mesafede olduğu ifade edildi.

Sarıyer’de Ayazağa Deresi yağışın etkisiyle taştı. Yükselen sular nedeniyle, dere kenarında bulunan 4 evde su baskını oluştu. Su basan evlerde mahsur kalan 6’sı çocuk 12 kişiyi kurtarıldı. Su basan evlerden birinde yaşayan Ahmet Genç, aynı su baskınını 5 kere yaşadıklarını belirterek, “Üstümüzde başımızda, elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı” diyerek tepki gösterdi.

İSTİNAT DUVARLARI DA ÇÖKTÜ
Öte yandan yoğun yağış nedeniyle Sarıyer Kocataş Mahallesi ile Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’ndeki bir parkın istinat duvarı çöktü. Çökme ile birlikte parktaki yürüyüş yolu da toprak altında kaldı.

DERELER YÜKSELDİ
Yağış nedeniyle Kağıthane’de bulunan Cendere Deresi’nin su seviyesi yükseldi. Bazı yolları su bastı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

BEYLİKDÜZÜ VE AVCILAR’DA KAR
Beylikdüzü, Avcılar, Büyükçekmece, Silivri ve Esenyurt bölgelerinde beklenen kar yağışı dün sabah saatlerinde başladı. Kar yağışının yanında rüzgarın da etkili olması nedeniyle işe ve okula gitmek isteyenler zor anlar yaşadı.