Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü kutlamaları

Emperyalizme karşı kazanılan ilk büyük zafer olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'nin her yerinde coşkuyla kutlanıyor.

İSTANBUL

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü kapsamında Vatan Caddesi'nde kutlama töreni düzenlendi.

Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve çok sayıda yurttaş katıldı.

turkiye-de-zafer-bayrami-kutlamalari-618293-1.

İstanbul'da çeşitli marka ve model klasik otomobilleriyle Maltepe'de buluşan sürücüler konvoyla Bağdat Caddesi üzerinden Boğaziçir Köprüsü’nü kullanarak, Dolmabahçe'ye hareket ettiler. Konvoya havadan da görüntülendi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay. "30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yılı anısına bu gün İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak bir araya geldik. Bu gün 100'e yakın araçla önce Anadolu yakasında Maltepe üzerinden hareket edip, Bağdat Caddesi istikametinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gideceğiz. Akabinde Mustafa Kemal Atatürk’ün gözlerini yumduğu Dolmabahçe’de seremonimizi sonlandıracağız." dedi.

ANKARA

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Tören sonrası Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda ''Milli bekamızı hedef alan tehditlere karşı yurt içinde ve sınırlarımız dışında yürüttüğümüz amansız mücadele bu kararlılığımızın ispatıdır. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır'' ifadelerine yer verdi.

turkiye-de-zafer-bayrami-kutlamalari-618294-1.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, kuvvet komutanları ve çok sayıda bakan katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabından paylaştığı "Bazı Zaferler Tarihe Sığmaz" başlıklı video, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Belediye Başkanı Yavaş, Twitter hesabından "Bazı Zaferler Tarihlere Sığmaz." Zafer için tunçtan bir bilek, hürriyet sevdalısı bir yürek gerek. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullanarak bir video paylaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi tarafından hazırlanan video sosyal medyada büyük ilgi gördü. Çok sayıda kişinin beğenip paylaştığı ve belediye binası içerisinde geçen videoda, temizlik personelinin Atatürk'ün resmi karşısında asker selamı vermesi dikkat çekti. Videoda konuşan Başkan Yavaş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında kahraman ordumuzun işgal askerlerini Anadolu topraklarından tamamen temizlediği gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun" sözlerine yer verdi.

İZMİR

İzmir'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü, coşku dolu görüntülere sahne oldu. Sıcak havaya rağmen Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi töreni izlemeye gelenler ellerinde Türk bayraklarıyla geçit törenini takip etti.

turkiye-de-zafer-bayrami-kutlamalari-618295-1.


İzmir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreni saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından valilik makamında saat 10.15'de tebrik töreni düzenlendi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada tebrikleri kabul etti. Törene, hava eğitim komutanı, general ve amiraller ile Cumhuriyet başsavcısı, adalet komisyonu başkanı, bölge idare mahkemesi başkanı, farklı üniversitelerden rektörler ve çeşitli kurum müdürleri katıldı. Saat 10.45'te Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama ve geçit töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, buradaki törene bisikletle geldi. Tören Vali Erol Ayyıldız, Ege Garnizon Komutanı Ali Sivri ve Tunç Soyer'in, üstü açık askeri araçla halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Kutlamalara çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı'na gelen her yaştan İzmirli, kurulan tribünlerin altında ve gölge yerlerde töreni izledi.