Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Soner Çam, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisi ve arkadaşını darp ettirdiğini belirterek partiden istifa ettiğini duyurdu. Partiden konuyla ilgili açıklama geldi.

Zafer Partisi'nden 'Soner Çam' açıklaması

Zafer Partisi, Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Partinin Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bir konuşma gerçekleştirdiği toplantıda ortam gerildi. Özdağ, Eskişehir Eski il Başkanı Soner Çam’ın partiden ihracı talebiyle disipline sevk edileceğini belirtmesinin ardından arbede yaşandı.

Çam, "Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyeliğinden ve Parti üyeliğinden istifa ettim.Türkiye Cumhuriyeti Devletine baş kaldıran @umitozdag azmettirerek beni ve arkadaşımı 20 kişi ile darbettiler" ifadelerini kullandı.

PARTİDEN AÇIKLAMA

Yaşanan olaylarla ilgili Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"25 Eylül 2022 Pazar günü (bugün) Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyelerimizin katılımıyla GİK Toplantımızı gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu toplantıda yaptığı konuşma sırasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının sonlarına doğru Eskişehir Eski il Başkanı Soner Çam'ın 2013 yılında yayınlamış olduğu bir mesaja değinerek Soner Çam'a bu mesajı okudu. Kendisini bu mesajdan dolay savunmasının alınılmak üzere ihraç talebiyle disiplin kuruluna dün itibariyle verdiğini söyledi. Bu duruma sinirlenen Soner Çam, bazı ithamlarda bulunup toplantı düzenini bozmaya başlayınca, parti yetkilileri tarafından dışarı çıkarılmak istendi.

Dışarıya çıkarken partide hiçbir yetkisi olmayan ve yanında getirdiği arkadaşı, parti yetkililerine hakaretler edip ağır küfürler söylemeye başlayınca bir arbede yaşandı. Bu arbede, Soner Çam ve parti yetkilileri arasında yaşanmadı. Soner Çam o sırada uzakta duruyordu. Onunla herhangi bir arbede yaşanmadı.

Mesele Soner Çam disipline sevk edildiğini duyduktan sonra takındığı tutum ve yanındaki arkadaşının hakaretleri ve küfürleri neticesinde gerçekleşmiştir. Partimizin disiplin suçuna karşı tutumu çok nettir.”

İSTİFA ETTİ

Özdağ’ın sabah düzenlenen toplantıda kendisine ithamda bulunduğunu öne süren Çam ise, “Ben ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni karşına alamazsın. Siz, Türkiye’de iç savaş çıkaracak kaostan nemalanan bir şahsiyetsiniz.’ dedim. Sonra bu apar topar içeriden 10-15 kişiye, ‘Bunu atın.’ dedi. Beni tekme tokatla dışarıya çıkarttılar. Otelin bahçesine çıktığımız zaman Eskişehir Zafer Partisi üyesi Çetin Davarcı’nın, 15-20 kişi ağzını burnunu kırdı.” dedi.

Çam, kurucular kurulundan ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.