Zaman, ‘Hoca’sını sansürledi
Fethullah Gülen'in İsrail'e giden yardım gemilerinin İsrail'den izin almadan yola çıkmasının otoriteye başkaldırmak olduğu ve bunun
Fethullah Gülen'in İsrail'e giden yardım gemilerinin İsrail'den izin almadan yola çıkmasının otoriteye başkaldırmak olduğu ve bunun faydalı sonuçlar doğurmayacağı şeklindeki yorumu kendi gazetesi Zaman'da yer almadı. Zaman gazetesi, Gülen'in The Wall Street Journal’a verdiği demeci vermek yerine Abdülhamit Bilici imzalı Gülen’in demecinin "ne anlama geldiği"ni anlatan bir makale yayımladı. Söz konusu sansüre dün Milliyet gazetesinin yazarı Mehmet Tezkan işaret etti. Tezkan köşesine şunları söyledi:
"Fethullah Gülen, Gazze’ye yollanan Mavi Marmara gemisini eleştirince olanlar oldu. Kendi gazetesi Zaman sansürledi. Hoca’nın Wall Street Journal gazetesine verdiği demecini yayımlamadılar. Bunun yerine; Abdülhamit Bilici imzalı Gülen’in demecinin ne anlama geldiğini anlatan bir makale neşrettiler. Öyle demek istemedi, böyle demek istedi tarzında. İktidar bağlılığı demek ki böyle bir şey. Gün geliyor insan ‘Hoca’sını bile tanımıyor."
AKİF BEKİ DE YAZDI
Radikal gazetesinden Akif Beki de köşesinde, Abdülhamit Bilici'nin yazısına değindi ve "Abdülhamit Bilici yazısında, yeniden yapılandırmaya girişti, malum mesajın anlamını" dedi. Akif Beki, Bilici'nin 'demecin nasıl okunması gerektiğini belirtirken bazı izahlar yapmadığına' dikkat çekerek şunları belirtti: ‘Otoriteye başkaldırmanın faydasız bir eylem olduğu’ sözlerinden kasıt nedir? Buradaki otorite, İsrail’in Gazze halkını topyekün cezalandıran gayrimeşru ablukası mıdır? Hocaefendi’nin, abluka otoritesini meşrulaştırıp, herkesi tanımaya çağırdığını hiç tasavvur edemiyorum. Ayrıca, İsrail’in de itaat etmesi gereken bir uluslararası hukuk düzeni, bir BM rejimi yok mudur?
Haydutça ihlallerini, hukuk tanımazlığını nereye koyacağız? Aslında, Hocaefendi’nin başını çektiği hareket, genetik olarak
sivil karakterdedir. Ama temel şiarı da şudur; otoriteye başkaldırılmaz. Onun için, her türlü anarşi ve terör karşısında düzen ve otoriteden yanadır. Acaba, Hocaefendi buna mı atıf yapıyordu? Keşke, Abdülhamit Bilici dördüncü bir madde olarak bu hususu da ekleseydi yazısına." BirGün
Yoğun bakımdaki 7 yaralıdan birinin
durumu ağır
ATATÜRK Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, Gazze’ye yardım götüren gemiden gelen 24 yaralıdan 7’sinin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini, yoğun bakımda tedavi gören bir hastanın ise durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.
Başhekim Doğan tarafından yapılan açıklamada, Filistin’e yardım malzemesi ve gönüllüleri taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı sonucunda hastaneye 24 yaralı getirildiği belirtildi. Açıklamada, gelen yaralıların birinin İrlanda vatandaşı olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:
“Hastalardan 7’sinin tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Yoğun bakımda tedavi gören hastalardan bir hastanın durumu ciddiyetini korumaktadır. Bunun dışında diğer 2 hastanın durumu önem arz etmektedir. Yoğun bakımda tedavi gören diğer dört hasta ise, önümüzdeki günlerde yataklı servise çıkarılması planlanmaktadır. Yataklı serviste tedavisi devam eden hastalardan bazılarının önümüzdeki günlerde taburcu edilmesi planlanmaktadır. Genel olarak yaralıların durumu iyiye doğru gitmektedir."