Zehir saçan atıklar için imza toplandı

UĞUR KURNAZ

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı İsabey Mahallesi 20 yılı aşkın bir süredir kanalizasyon atıklarıyla uğraşıyor. Sorunun çözülmesi amacıyla mahalleli imza toplamaya başladı.

İsabey Mahallesi Muhtarı Deniz Arıkan, bu sorunun İsabey’in yıllardır kanayan bir yarası olduğunu belirterek, “İsabeyliler olarak taleplerinin, verimli tarım arazilerinin hemen köşesinde bulunan bu kirli bölgenin ıslah edilmesi ve bir an önce arıtma sisteminin kurularak atıkların kapalı bir alanda toplanması gerekir. İmzayı toplamaya daha birkaç gün önce başladık ama şimdiye kadar yüze yakın imzaya ulaştık” dedi.

Muhtar Arıkan son olarak İsabey Mahallesinde çöplerin açık alanda tehlikeli bir şekilde toplanması ve köyde bulunan mandıranın atıklarının ovaya zarar vermesi gibi iki hayati sorununun da olduğunu vurgulayarak, bu sorunlarla ilgili de önümüzdeki süreçlerde İsabeyliler olarak gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

İmzalar ise Çal’da bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (DESKİ) verilecek.