Zehirli gemiye karşı mücadele sürüyor

BİRGÜN EGE

İçerdiği asbest miktarı ve yoğun zehirli atık bulunduran Nae Sao Paulo, Türkiye’ye girişine izin verilmeyeceği açıklanmasına rağmen yola devam ediyor. Yurttaşlar ise geminin gelmemesi için mücadelelerini sürdürüyor.

Dikili Kadın Platformu, “Gemiyi istemiyoruz” diyerek başlattığı imza kampanyasında topladığı imzaları Dikili Kaymakamlığı'na teslim etti. Platform tarafından yapılan açıklamada, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamanın üzerinden 7 gün geçmesine rağmen zehirli geminin yola devam ettiği vurgulandı.

Geminin Brezilya’ya geri gönderilmesi gerektiği dile getirilen açıklamada, “Bakanlık tarafından yapılan açıklamada gerekli belgelerin sağlanmamış olması gerekçe gösterildi. Gerekçenin esasa değil şekle ilişkin olması, sürecin kesin olarak sonlandırılmadığı anlamına geliyor. Aliağa bölgesindeki gemi söküm çalışmaları başta olmak üzere, kentte insan ve çevre sağlığını tehdit eden tüm çalışmaların bilime, hukuka, kamu ve çevre sağlığına uygun hale getirilmesi nihai hedefi ile çabalarımız sürecek” denildi.