Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Belarus topraklarından Ukrayna’ya çok sayıda çeşitli menzillerde roketler fırlatıldığını belirtti. Bunun Belarus halkının kararı olmadığını anladıklarını kaydeden Zelenski, "Belarus’un bu savaşa girmeyeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zelenski: Belarus’un savaşa girmeyeceğine inanıyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Belarus’un Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dahil olabileceğine yönelik provokasyonların bulunduğunu belirterek, “Belarus’un savaşa girmeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Ukrayna Devlet Haber Ajansı Ukrinform’un haberine göre, Zelenski, The Economist’in 26.Yıllık Hükümet Yuvarlak Masa Toplantısı’nda konuştu.

Zelenski, gerçekleri açıkça konuşmaları gerektiğini belirterek, “Belarus topraklarından Ukrayna’ya çok sayıda çeşitli menzillerde roketler fırlatıldı. Fakat bunun Belarus halkının kararı olmadığını anlıyoruz ve Belarus halkının bu savaşa dahil olmamak için her şeyi yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Bu konuda sorumluluk sahibi insanların sessiz kalmaması gerektiğini kaydeden Zelenski, “'Bu atışları biz değil bizim topraklarımızdan Rusya Federasyonu yapıyor' diyemeyiz. Bence bu haksızlık” diye konuştu.

Zelenski, Belarus’un ülkesine karşı savaşa dahil olabileceğine yönelik provokasyonlar olduğunu belirterek, “Ama yine de Belarus’un bu savaşa girmeyeceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

(AA)