Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bazı maden ocaklarında çalışan işçilerin 2014-2016 dönemlerinden kalan maaşlarını alamadıkları, söz konusu ücretlerin yatırılmaması halinde hükümet üyelerinin de bu aylar için maaş almamasının adil olacağını düşündüğünü söyledi

Zelenski: İşçilerin alacakları ödenmezse, hükümet yetkilileri maaş almayacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, maden işçilerinin alacaklarının ödenmemesi halinde, hükümet üyelerine de maaş verilmemesi gerektiğini söyledi.

Madencilik sektörü çalışanları ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Zelenski, "2 ay içinde maden işçilerinin tüm maaş alacaklarının ödenmesini rica ediyorum. Eğer borçlarını kapamazsak, bir günlük alacaklarını bile vermezsek, o halde tüm hükümet üyelerinin de bu aylar için maaş almamasının adil olacağını düşünüyorum" dedi.

2014-2016 DÖNEMLERİNDEN KALAN MAAŞALAR ÖDENMEDİ

Bazı maden ocaklarında çalışan işçilerin 2014-2016 dönemlerinden kalan maaşlarını alamadıklarına dikkat çeken Zelenski, Ukrayna’da bugün madencilerin ödenmeyen maaşlarının toplamının 1,1 milyar grivna (275 milyon 366 bin TL) olduğunu söyledi.

Madenlerdeki yolsuzlukların ortadan kaldırılması gerektiğinin de altını çizen Ukraynalı lider, "Tüm yurt dışı ziyaretlerimizi, uluslararası diplomasiyi bir kenara bırakalım, daha kendi ülkemizde işleri yoluna koyamadık" diye konuştu.

DHA