Bağımsız bir lego perakendecisi olan Citizen Brick, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin figürünü üretti. Daha önce de molotofkokteyllerinin figürünü üreten şirket, kazandığı geliri Ukrayna’ya yardım eden bir kuruluşa bağışlayacağını açıkladı.

Zelenski’yi temsilen yapılan lego figürü satışa çıkarıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonu, şirketler için örtülü ‘PR’ kampanyalarının parçası olarak kullanılıyor.

Bağımsız bir lego perakendecisi olan ABD merkezli Citizen Brick şirketi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin figürünü satışa çıkardı.

Adedi 100 dolara (1.478 TL) satılan figürden elde edilen gelirlerin, Ukrayna halkına yardım götüren Direct Relief adlı kuruluşa bağışlanacağı açıklandı. Kampanyada 100 bin dolar (1 milyon 478 bin TL) toplanması hedefleniyor.

Citizen Brick, daha önce de Ukrayna’da Rus askerine karşı kullanılan molotofkokteyllerinin figürünü yapıp aynı amaçla satmıştı. Molotofkokteyllerinin fiyatı 10 dolar olarak belirlenmişti.

Bu ürünlerin kısa sürede tükendiğini belirten Citizen Brick, bu nedenle Zelenski figürlerini üretmeye karar verdiğini kaydetti.

zelenski-yi-temsilen-yapilan-lego-figuru-satisa-cikarildi-992627-1.zelenski-yi-temsilen-yapilan-lego-figuru-satisa-cikarildi-992628-1.