Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, La Liga’da geçtiğimiz haftayı 2’şer golle kapattılar. Türk filmlerindeki bilindik hikayenin başrol oyuncuları gibi bu iki futbolcu. Messi, Ronaldo’ya oranla hep daha fazla sevilen bir futbolcu oldu. Rosario kentinden kalkıp daha ergenlik çağında Barcelona’ya geldiğinde bile o mahalle çocuğu hali paçalarından akıyordu. Barcelona altyapısında oynarken ve takım arkadaşlarının arasından slalom yaparken sahanın en kısası ve dahası en çelimsizi oydu. Yakışıklı bir adam değildi, kendi parfümünü üretmiyordu, boş zamanlarında Paris Hilton’la bir barda muhabbet etmek yerine o meşhur Play Station tutkusuyla meşgul oluyordu. Rakibe 4-5 gol attığı maçlardan sonra, topun sahibiymiş de annesi ezan okunduğu için onu akşam yemeğine çağırmış gibi, maç topunu eline alıp sahadan çıkıyordu. Ronaldo ise böyle değildi. Daha “insanlar beni kıskanıyorlar, çünkü ben zengin ve yakışıklıyım” dediği anda bile ya sevilen ya nefret edilen bir adam olacağını hissettiriyordu insanlara. Medyatik bir adamdı, havalıydı. İsmi babasının en sevdiği aktör olan Ronald Reagan’dan geliyordu. Bu iki yıldızın karşılaştırılmaması sürpriz olurdu. Yıllardır da karşılaştırılıyorlar. Ancak asıl yapılması gereken 21. yüzyılı renklendiren bu iki büyük yeteneği aynı şekilde takdir etmek. Belki onların etkisiyle son yıllarda giderek iki takımın hakimiyetine giren La Liga’daki uçurum iyice keskinleşti ama ortaya çıkan seyir zevkini de göz ardı etmek imkansız.

8, 8, 8, 13, 18, 18 ve 21!
Arjantinli, geçtiğimiz hafta salı günü Bayer Leverkusen’e karşı 5 gol attığında, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçta 5 gol atan ilk futbolcu oldu. Hafta sonunda ise Racing Santander’e 2 gol atıp takımının 2-0 kazanmasını sağladığında, Barcelona tarihinin en çok gol atan oyuncusu Cesar Rodriguez’in 235 gollük rekoruna sadece 5 gol farkı kaldı. Üstelik Rodriguez bu gol sayısına 13 yılda ulaşmıştı. Messi ise Barcelona’da 8. sezonunu geçiriyor. Son 6 maçta 16(!) gol attı Rosario’lu ve bu sezon 43 resmi maçta 50 gole ulaştı. Bu gollerin 30’unu ligde attı. Bu da kendisini İspanya ligi tarihinde 3 kez üstüste 30 gol barajına ulaşmış ilk oyuncu yaptı. Messi Barcelona’da her sezon kendini biraz daha geliştiriyor. Şu anda 2012 yılında 17 maç oynadı ve her yıl oynadığı ilk 17 maçı baz alırsak giderek kendini geliştirdiğini görüyoruz. 2006 yılından beri sırasıyla 8, 8, 8, 13, 18, 18 ve bu sezonda 21 gol attı. İspanya futbol tarihinde Hugo Sanchez’den sonra üstüste 4 sezon 35 gol barajını geçen ilk oyuncu oldu. Kıramadığı rekorlardan birisi El Clasico tarihinde 18 gol atan Alfredo Si Stefano’ya ait ama Real Madrid’e attığı 13 golle bunu da yakın zamanda zorlayacak. Ayrıca ulusal takımda da 5 gol attığını not düşelim. Onu Maradona’yla kıyaslayanlar ve efsanenin halen önde olduğunu düşünenlerin en büyük dayanağı Messi’nin henüz ulusal takımla Dünya Kupası’nı kazanamamış olması. Maradona 1986’da kupayı kaldırdığında 26 yaşındaydı. Messi 2014’te aynı yaşa gelecek. Rüştünü ispatlaması için büyük bir fırsat.

127 MAÇTA 125 GOL!
Peki Cristiano Ronaldo... Bu sezon Real Madrid sonunda Barcelona’nın önünde şampiyon olabilirse en büyük pay elbette onun olacak. Cumartesi akşamı takımı zorlu Real Betis deplasmanında 3-2 galip gelirken attığı 2 golle üstüste 6. maçta da gol atmayı başardı ve Real Madrid formasıyla bunu ilk kez gerçekleştirdi. Bu 6 maçta 9 gol attı Portekizli ve 32 golle de gol krallığı yarışının zirvesinde. Böyle giderse geçen sezonki 40 gollük kariyer rekorunu da kıracak. Real Madrid’le bugüne kadar çıktığı 89 maçta 98 gol attı ve bu hafta Malaga önünde 100 gol barajını aşabilir. İşin içine diğer kupaları da kattığınızda "Beyaz Şimşekler"le çıktığı 127 maçta 125 golü var. İlk sezonunda 33, geçen sezon da 53 gol atmıştı. Bu sezon da tüm kupalarda 38 maçta 39 golü var.

Ronaldo 32 gol 7 asist, Messi de 30 gol 8 asistle oynuyor La Liga’da. Bu 2 oyuncu üretkenlikte Avrupa’nın zirvesindeler. En yakın rakipleri Robin Van Persie Arsenal formasıyla 26 gol ve 8 asistle oynuyor.

Her 2 oyuncu da henüz ulusal takmlarda büyük başarılar elde edemediler. Dünya futbol tarihinin Maradona, Pele, Van Basten, Platini, Ronaldo (Brezilyalı), Zidane gibi oyuncularının en büyüklerden olmalarının sebebi Avrupa veya Dünya şampiyonluğu yaşamalarıydı. Bunu başaramayan en büyük futbolcu Johan Cruijff’un ise bambaşka bir efsanesi vardı. Messi’nin önünde 30’una gelmeden 2 dünya kupası var. Bunlardan birisini kazanması halinde en büyük olması için geçmesi gereken tek sınav kalıyor. Barcelona dışında bir takımı alıp zirveye çıkarmak...