Zeybekci'den adaylık çıkışı: "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez?"

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kulislerde konuşulan adaylık iddiası hakkında açıklamalarda bulundu. Zeybekci, adaylık iddiasına dair, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez? İzmir Anadolu’nun en güzel kızı, doğuştan en güzel şehri… Sonradan biraz şey oldu ama… Hayırlısı olsun” dedi.

'HENÜZ KESİN BİR ŞEY YOK'

Egedesonsöz'den Mehmet İşler'in haberine göre, AKP’nin kendisini 2019 yılındaki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sahaya sürecek olmasının iddia edilmesiyle ilgili konuşan Zeybekci, “Henüz kesinleşen bir şey yok. Ola ki partimizin ve genel başkanımızın bu yönde bir teveccühü olursa bize böyle bir görev tebliğ edilirse bu bizim için onur olur. Hizmetkar belediyeciliği de İzmir’e getirmek için enerjimizin sonuna kadar çalışacağımızın bilinmesini isterim. Hakkını vererek de görev yaparız. Ama böyle şeylerin öncelik olarak partimiz tarafından tebliğ edilmesi lazım. Şu an öyle bir tebligat yok. İnşallah hep beraber tüm İzmir olarak göreceğiz” dedi.

'İZMİR MAHALLENİN EN GÜZEL KIZI, KİM İSTEMEZ!'

Zeybekci, “Bütün dilek ve temennim şu.; İzmir için hayırlısı olsun. İzmir için güzel neyse o olsun. İzmir Anadolu coğrafyasının doğuştan en güzel şehridir. İzmir tüm güzellikleri hak ediyor. İzmir’in geleceğini yeniden inşa etme adına en iyi hizmetkar kim olacaksa o olsun” diye konuştu. ‘İzmir’i istiyor musunuz?’ sorunu yanıtlayan Zeybekci, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez? İzmir Anadolu’nun en güzel kızı, doğuştan en güzel şehri… Sonradan biraz şey oldu ama… Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.