Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ağır borca rağmen sorunları aştıklarını belirtti. Yedigöze Su projesinden bahseden Karalar, "1 milyar 600 milyon liralık eski projeyi 285 milyon liraya yaptırıyoruz" dedi

Zeydan Karalar: 1 milyar 600 milyon TL'lik eski projeyi 285 milyon liraya yaptırıyoruz

YAKUP DURMUŞ / ADANA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dün gerçekleştirilen Kozan İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

CHP'li milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve partililerin katıldığı kongrede açıklamalarda bulunan Zeydan Karalar, zor koşullarda verilen hizmetlere değindi.

Ağır borca ve aylık açığa rağmen sorunları aştıklarını belirten Karalar, "Halka hizmet için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

"Kozan’ın merkezinde, köylerinde sağlıklı su yok" diyen Karalar, "Yedigöze Su projesi; Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık ve Ceyhan’ın merkeziyle 164 köye su götürme projesidir. Eski proje uygulansaydı 1 milyar 600 milyon liraya mal edilecek projeyi, 285 milyon liraya yapıyoruz. Kozan ve Horzum’un arıtmasını yapacağız. Kozan’da 1 metre asbestli boru bırakmayacağız. Bizim işimiz mevcut şartları en iyi şekilde kullanmak ve halka hizmet etmektir" ifadelerini kullandı.

Bir milletvekilinin "Belediyelerin başarılı olması için sihirli değnek gerekiyor" dediğini aktaran Karalar, "Belediyelerimizin başarılı olması sadece şehirlerimiz için değil, ülkemiz için hayati önem taşıyor. O sihirli değneği bulacağız ve başarılı olacağız" diye konuştu.