Zeydan Karalar: 50 yılda yapılmayanı 5 yılda gerçekleştireceğiz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önümüzdeki 5 yılda Pozantı ve çevresine yapılacak altyapı hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Toplam 410 km su isale hattı yapılacağını, 180 km’lik kanalizasyon hattı ile arıtma şebekeleri gerçekleştirileceği ve bu yıl yolların yapılacağını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Pozantı İlçe Binası Açılışı ve CHP Pozantı Genel Kurulu’na katılarak 5 yılda Pozantı ve çevresine 410 km su isale hattı, 180 km’lik kanalizasyon hattı ile arıtma şebekeleri yapılacağını açıkladı.

LAVANTA CENNETİNE ÇEVİRECEĞİZ

Anka Haber Ajansı'nda yer alan habere göre konuşmasına Pozantı’nın Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ndeki rolünü anlatarak başlayan Karalar, şunları söyledi:

“Seyhan Belediye Başkanı’yken ilçemize domates fidesi dağıttık. Ben o zaman bu işlere başladım. Karakışlakçı’daki kadınlarımızın yüzlerinde burukluğu görmüştüm. Sonra dağıttığımız fidelerle aldıkları ürünlerden dolayı mutlu olduklarını gördükten sonra da ne kadar güzel bir iş yaptığımızı daha iyi anladık.

Şimdi lavanta fidesi dağıttık. Lavanta Cenneti’ne döndüreceğiz Pozantı’yı. Lavanta endüstriyel bir üründür. Hem kokusundan, hem yağından, hem de endüstriyel özelliğinden yararlanılmasını sağlayacağız.”

Karalar, yol ve altyapı sorunlarıyla ilgili 50 yılda yapılmayan işleri 5 yılda yapacaklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“Her ay 60 milyon lira açık veriyorduk. Ama bu kardeşiniz 9 ayda bütçeyi denk hale getirdi. Geçen dönemde işçi maaşları biriktiğinde kredi kullanıp işçi maaşlarını öderlerdi. Benim kardeşim artık zamanında maaş alacak. Bunu sağladık biz. Belediyecilik Cumhuriyet Halk Partililerin işidir. Çünkü onlar parayı kullanırken çok dikkatli olurlar. Gösterişe önem vermezler. Vatandaşın hayati derecede ihtiyacı neyse sıraya koyar ve parayı en iyi şekilde kullanarak bunları yapar. Biz de bunu başaracağız. Benim size ve Pozantı’ya verdiğim önemi her gelişimde anlatıyorum. Ben çünkü kaçıp gitmeyeceğim. Bir sene sonra, iki sene sonra yine karşınıza geleceğim. “Ey Başkan! 1.87m boyundaki koskoca Zeydan Karalar, nereye gitti bu sözlerin?” dedirtmen kendime.”

HER ŞEYİMİZ FEDA OLSUN

Karalar, sözlerini şöyle tamamladı:

“10 ilçemizde arıtma yok. Adana’nın üçte birinde sağlıklı su yok. Adana’nın üçte biri asbestli borudan su içiyor. Kanserojen etkisi olan borulardan su içiyor. Bu kardeşiniz Allah izin verirse 5 yılda bu sorunların hepsini halledecek. İşte o nedenle parayı da imkanları da en iyi şekilde kullanacağız. 24 saat çalışır, ‘millete hizmet yolunda her şeyimiz feda olsun’ deriz.”