Zeynep Altıok Akatlı, 22 yıldır ilk kez gittiği Sivas'ta polis OHAL'ine isyan etti

Madımak Katliamı’ndan bu yana Sivas’a gitmeyi reddeden, saldırıda yaşamını yitiren şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı Twitter hesabı üzerinden kentte polisin aldığı OHAL önlemlerini protesto etti.

Anma programları öncesinde kentin dört bir yanına çok sayıda polis sevk edilmiş, sokaklarda barikatlar kuruldu. Altıok, bir polis barikatı fotoğrafıyla birlikte şu yorumu paylaştı: “İşte Sivas bu ve ötesi! Geldim gördüm utandım!”

Altıok Akatlı yapılan yürüyüşün ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi KIlıçdaroğlu ile birlikte 33 aydın ve 2 otel görevlisinin yaşamını yitirdiği katliamın gerçekleştiği Madımak Oteli binasına karanfiller bıraktı.

Altıok Akatlı, BirGün’de bugün yayımlanan söyleşisinde Sivas’a gitmeme tercihini şu sözlerle açıklamıştı: “Daha sonra da ailem endişelenerek ‘Ankara’ya nakledilince oraya gidersin’ diye oyaladı. O dönemde biraz duygusal, biraz tepkisel Sivas’a hayırlı bir iş olmayınca gitmeyeceğimi söyledim. Ama tabii ki ailelerimizle birlikte mücadelenin yanında oldum. Sivas’a gitmedim ama Türkiye’nin her yerinde protestolara katıldım. Sivas’ta olmayı içim almadı ama şimdi vekil olduktan sonra elbette mücadeleyi somutlaştırmak için orada olacağım.”

Altıok Akatlı seçimlerde CHP adına milletvekili seçilmişti.

Zeynep Altıok Akatlı BirGün'e konuştu: 'Aydınlanma hep gericiliğin hedefinde'

Eren Aysan BirGün için yazdı: ‘Bize nasip değil imiş ecelinen ölmek...’

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan Madımak mesajı