İzmir'de 24 yaşındaki Zeynep Ç.’yi beyzbol sopasıyla darp ettiği için yargılanan Berk Öcalan, toplamda 1 yıl 3 ay hapis cezası alarak tahliye edildi.

Zeynep’i beyzbol sopasıyla saatlerce darp eden Berk Öcalan'a iyi hal indirimi uygulandı, tahliye edildi

İzmir'de Zeynep Ç.’nin Berk Öcalan isimli erkek tarafından darp edilerek beyzbol sopasıyla kolunun kırılmasına ilişkin dava, Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

İHA'da yer alan habere göre, tutuklu Berk Öcalan, duruşmada tüm suçları inkar ederek beraatini istedi. Öcalan hakkında "silahlı tehdit" ve "hürriyetten yoksun kılma" suçlarından beraat kararı veren hakim, "hakaret" suçundan iyi hal indirimiyle birlikte 2 ay 15 gün, "kasten yaralama" suçundan ise iyi hal indirimiyle birlikte 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Hakim, sonuç olarak Berk Öcalan'ın denetimli serbestlikle birlikte tahliyesine karar verdi.

‘KENDİ KENDİMİ BU HALE GETİRMİŞİM’

Berk Öcalan’ın daha önce de kendisini darp ettiğini söyleyen Zeynep Ç., “Daha önce de kaşım patlamıştı. Beni dayısından kıskanmıştı, bu nedenle darp etmişti. Sonra ben İstanbul’a gittim. Beni kardeşimle tehdit edince geri döndüm. Döndükten 15-20 gün sonra yine dayak yedim ve şikayet ettim. Komşularımın tümü de şahit oldu. Sonra kendisinin anne ve babasına gittim. Şimdi mahkemede ‘Zeynep bize geldiğinde çok iyiydi, sağlıklıydı’ dediler. Madem bunun bir cezası yok, herkes herkesi sopayla dövsün o zaman. Ben onun kafasında şişe kırmışım böyle söyledi. Kollarımı kendi kendime bu hale getirmişim” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

23 Mart gecesi bir kahve dükkânında barista olarak çalışmaya Zeynep Ç., sosyal medya hesabından bir arkadaşının fotoğrafını beğenince erkek arkadaşı Berk Öcalan'ın hakaretlerine maruz kalmıştı.Berk Öcalan eline geçirdiği beyzbol sopasıyla Ç.'yi 4 saat boyunca darp etmişti.