Muğla'da, Zeynep Şenpınar'ı öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı dava dün Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Dava 28 Ocak’a ertelendi.

Zeynep Şenpınar’ın katili milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakim karşısında

BİRGÜN EGE

Muğla’da 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı dava Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. ‘Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen boksör Kemaloğlu’nun yargılandığı dava 28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Mahkemeyi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP PM Üyesi ve Kadın kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Muğla Milletvekilleri ve STK ve çok sayıda Muğlalı yurttaş takip etti.

Mahkemede savunmasını yapan katil zanlısı Selim Ahmet Kemaloğlu, daha önce savcılıkta verdiği ifadeleri kabul ederek, “Savunmam konusunda hatırladığım kısımları beyan etmiştim. Elimde bıçak varken Zeynep’le göz göze geldiğimi hatırlıyorum. Ama nerede ve onu bıçaklayıp bıçaklamadığımı hatırlamıyorum. Gözümü yoğun bakımda açtığımı hatırlıyorum. Daha önceden psikolojik rahatsızlığım vardı. Bu yüzden tedavi gördüm” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, katil zanlısının savcılıkta verdiği ifadesini okudu. Katil zanlısı Kemaloğlu savcılıkta, psikolojik tedavi gördüğünü, bu yüzden birilerinin ona zarar vereceğini düşündüğünü iddia etti.

zeynep-senpinar-in-katili-milli-boksor-selim-ahmet-kemaloglu-hakim-karsisinda-790499-1.

Kemaloğlu, “Olay günü Zeynep saat 2-3 gibi temizlik yapmaya başladı. Sanki birilerinin eve gelip bana zarar vereceği gibi bir tedirginlik yaşadım. Zaman zaman Zeynep beni tedirgin etmek için bu tür şeyler yapardı. Sonrasında Zeynep’in kapıya yöneldiğini ve elimde bıçak olduğunu hatırlıyorum” ifadesini mahkemede kabul ederken, mahkeme başkanının “Zeynep temizlik yaparken seni nasıl tedirgin etti ?” sorusuna ise, “Gecenin ikisinde böyle bir temizlik yapılırsa tedirgin olunmaz mı” şeklinde yanıt verdi.

Yaklaşık 3 saat süren davada mahkeme heyeti katil zanlısı Kemaloğlu’nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Merkezi’nden rapor alınmasına karar verirken, dosyada bulunan eksiklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı 28 Ocak 2021 tarihine erteledi.

'CEZA EHLİYETİ VARDIR, CEZAYI HAK ETMEKTEDİR'

Aile avukatlarından Haydar İkizer duruşma sonu yaptığı açıklamada, “Maktule parka kaçıyor, tekrar yakalayıp evde bıçaklayıp öldüren bir şahıstan bahsediyoruz. Ancak mahkeme ne hikmetse, Muğla Devlet Hastanesinden ‘Akıl sağlığı yerindedir’ şeklinde rapor aldı ise de, bugün İstanbul Adli Tıp Kurumu’na ‘akıl sağlığı yerinde midir, değil midir’ diye rapor aldırmak için göndermiş bulunmaktadır.

Orada akli dengesi yerinde değildir diyerek indirimden faydalandırmak mı istiyorlar. Bize göre bu sanığın akıl sağlığı yerindedir. Ceza ehliyeti vardır, cezayı hak etmektedir” diye konuştu.

zeynep-senpinar-in-katili-milli-boksor-selim-ahmet-kemaloglu-hakim-karsisinda-790498-1.