CHP milletvekili Ali Şeker, Mecliste bugün görüşülen 'zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açık hale getirebilecek' düzenlemenin, tepkiler üzerine teklifin görüşüldüğü komisyonda geri çekildiğini duyurdu.

Zeytinlik alan rantı, tepkiler üzerine torba kanun teklifinden çıkarıldı!

Zeytinliklerin madenciliğe açılması, sendikalara toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanması için yüzde 2 baraj getirilmesi, özelleştirilen limanların sözleşme süresinin 49 yıllığına uzatılması düzenlemelerini içeren torba kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören düzenlemenin muhalefetin ve çevrecilerin tepkisinin ardından kanun teklifinin görüşüldüğü komisyonda geri çekildiğini duyurdu.

Şeker, "Zeytin bir kez daha kazandı!" dedi.

Şeker aynı zamanda, "Zeytinle ilgili madde tepkiler üzerine geri çekiliyor" paylaşımında da bulundu.

Teklife göre, ‘madencilik faaliyetlerinin zeytinliklere denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda’ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın izniyle zeytinlik alanlarda da madencilik yapılabilecekti.