Zihinsel engelli kadına toplu tecavüzde bulunanlardan 'mağduruz' savunması!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, zihinsel engelli G.U. (22) adlı genç kadına tecavüz ettikleri iddia edilen 5'i tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, kadının engelli raporunun Adli Tıp’tan talep edilmesi için ertelendi.

Olay, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında meydana geldi. Çanakkale'nin Çan ilçesinde oturan G.U., "Markete gidiyorum" diyerek evden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Her yerde aranan ve 12 yıldır psikolojik tedavi gören, yüzde 40 zihinsel engelli genç kadın, Çanakkale’de akaryakıt istasyonunda bir TIR'a binerek Kütahya'ya gitmek istedi. Kurşunlu Mahallesi'nde araçtan inen genç kadın, burada Caner Y. ile tanıştı.

Caner Y. ve arkadaşları genç kadına tecavüz etti. kız, bir fırsatını bularak barakanın camından kaçtı.

Genç kadın, başından geçenleri anlatınca İnegöl Kurşunlu Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Burada başlatılan soruşturma kapsamında engelli genç kadına tecavüz eden Caner Y., Ali K., Ayhan Y., Emir K. ve Uğur C. E.G., T.G., İ.A., S.B. ve Y.K. gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen 10 kişiden Caner Y., Ali K., Ayhan Y., Emir K. ve Uğur C. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.G., T.G., İ.A., S.B. ve yüzde 50 zihinsel engelli olduğu öğrenilen Y.K., adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

5'İ TUTUKLU 10 SANIK YARGILANDI

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, haklarında 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 5’i tutuklu 10 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. SEGBİS ile tutuklu bulundukları cezaevinden ifade veren tutuklu sanıklar ilk duruşmadaki ifadelerini tekrarladı.

Tutuklu sanıklardan Emir K. savunmasında, "Kız beni tahrik etti, birlikte olduk. 10 aydır tutukluyum. Mağdurum" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlanarak savunma yapan Caner Y. ise psikolojik tedavi gördüğünü ileri sürerek, "Sürekli halüsinasyon görüyorum. Beni evime yollayın, ailemle kalayım" dedi.

Mahkeme heyeti 5 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, genç kadının adli tıptan raporunun gelmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 11 Şubat’a erteledi.