Enflasyonla başa çıkamayan hükümet suçu zincir marketlere attı. İktidar seçmeni ‘boykot’ videoları çekerken Antalya’da BİM mağazasına saldırı gerçekleşti. Mafyasından meslek odası başkanına tehditler havada uçuştu.

Zincir marketler hedef tahtasında
Zabıta ekipleri pek çok ilde marketlere fiyat denetimi yaptı. (Fotoğraf: Depo Photos)

Haber Merkezi

İktidar, ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun faturasını süpermarketlere kesti. Erdoğan ve Bahçeli, fiyatların BİM, Şok Market ve A101 başta olmak üzere süpermarketler tarafından bilinçli olarak yükseltildiğini iddia ederken süpermarketler hedef tahtasına kondu. Süpermarketlerle ilgili konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay "Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir” ifadelerini kullandı. Öte yandan BİM’in İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, MHP Lideri Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen suç örgütü elebaşısı Kürşad Yılmaz tarafından tehdit edilmesinin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa etti.

MAĞAZAYA SALDIRIP DEVLET BABA YAZDILAR

Gündem sıcaklığını korurken taşlarla camları kırılan Antalya Kepez’deki bir BİM mağazasına "Devlet baba" yazıldı. Aykaç’a yönelik tehditler bununla da son bulmadı. Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, Aykaç‘a “Yavrum, seni o mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız” dedi. Bir tehdit de eski Ülkü Ocakları Başkanı Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’dan geldi. Kılavuz Mersin’n Akdeniz ilçesinde zabıta ekiplerinin BİM depolarına yaptığı ‘baskın’ı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kan emici Galip Aykaç! İstifa etmen yetmez! Hesap vereceksin” ifadelerini kullandı.

YANDAŞLAR BOYKOT VİDEOLARI PAYLAŞTI

AKP ve MHP’li seçmenler, BİM ve A101’i boykot ederek sosyal medyadan videolar paylaştı. ‘@mehmetsaitdgc6341’ ismiyle TikTok’ta paylaşımlar yapan bir vatandaş, BİM’i boykot ettiğini belirterek mahalle marketinden süt aldı. Tepki videosuna ‘boykot var dediler geldik...’ diyerek başlayan TikTok kullanıcısı, evde süt ihtiyacı olduğunu belirtti ve sütlerin bulunduğu rafa yöneldi. Burada sütün fiyatına bakan ve 14.75 TL olduğunu aktaran sosyal medya kullanıcısı, hemen ardından yakındaki bakkala gitti. "Burası; ŞOK, BİM veya a101 değil. Sadece süt alacağım ve onları zarar ettireceğim ifadelerini kullandı. Bakkala giren 18,50 TL’lik 2 adet süt alarak zarar eden vatandaş şu ifadeleri kullandı: "Pahalı olsun ama yeter ki onlardan almayayım, buradaki amaç tarafımızı belli etmek"

***

DEVLET BAHÇELİ’NİN ÇEVRESİ YASA DIŞI

Bahçeli’yi eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bahçeli’nin hukuk dışı, yasa dışı bir çevresi var. Hapisten çıkarttıklarıyla poz veriyor. Öyle bir halka var etrafında. Ülkeyi bu hale getiren Sayın Erdoğan. Hukuksuzluğu göz yuman, yasa dışı suç örgütlerine kapıyı aralık bırakan, onlarla ortağı üzerinden iş birliği yapan kendisi" dedi.

***

AKP VE MHP BİM’İ HEDEF GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz vatandaşımıza özellikle mağdur olmayacak şekilde ekonomik desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Burada ciddi bir sorun yaşıyoruz. O da medya. Yatıyorlar, kalkıyorlar, market de market. Yaptıkları başka iş yok. Bu haftaki kabine toplantısında da söyledi. Kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var. Fiyat İstikrar Komitesi ile bunların takibini yapacağız" demişti. Bahçeli, partisinin grup toplantısında zincir marketlere ilişkin FETÖ soruşturması çağrısı yaparak şunları söylemişti: "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz."

***

‘AYKAÇ TARIM BAKANI OLACAKTI’ İDDİASI

Aykaç’ın 2018 yılında Tarım ve Orman Bakanı olacağı iddia edildi. İddiayı doğrulayan AKP’li üst düzey bir yönetici, ilişkilerin bozulmasına yönelik ise "Yeni döneme yatırım yapıyor olabilirler. Ya da bazı talepleri yerine gelmedi ona kızdılar. Bilemiyorum" şeklinde konuştu. halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre AKP’li üst düzey bir yönetici iddiayı "Maalesef doğru" diyerek doğruladı.