DENİZ YERLİKAYA Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) bankaların futbol kulüplerinin borçlarını üstlenmesi için yağtığı anlaşmaya tepkiler sürüyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Süper Lig kulüplerinin yöneticileri, kriz içindeki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması için anlaşmaya varmıştı. Üreticilere, çiftçilere kredi vermekte dahi zorlanan Ziraat […]

Ziraat Bankası’na tepki

DENİZ YERLİKAYA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) bankaların futbol kulüplerinin borçlarını üstlenmesi için yağtığı anlaşmaya tepkiler sürüyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Süper Lig kulüplerinin yöneticileri, kriz içindeki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması için anlaşmaya varmıştı. Üreticilere, çiftçilere kredi vermekte dahi zorlanan Ziraat Bankası’nın borç batağındaki kulüpler için kesenin ağzını açması hem üreticiler hem de futbol camiasınca tepkiyle karşılandı.

Demirören ve Aydın mutlu!

Öte yandan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, dün birtakım açıklamalarda bulundu.

Demirören yaptığı açıklamada “Çok mutluyum. Türk futbolunun ve kulüplerin kurtulması için senelerdir çabalıyorduk ve artık sonuç verdi. Kulüplerde yeni bir borçlanma değil. Mevcut borçların yapılandırılması. %50’sini başardık. Bundan sonra da inşallah tamamını başaracağız.” ifadelerine yer verdi.

Aydın ise açıklamasında “Ziraat Bankası dışında Türkiye’de diğer bankalar da sporun içinde. Bir tarafta futbolun gerçek sahibi Futbol Federasyonu ve öbür tarafta finansmanın temsilcisi olarak biz de bu işi temsilen yürüttük. Güzel çalışmalar yaptık.” dedi.

Kamu parasıyla kulüplerin kurtarılmaya çalışılmasına tepki gösteren Trabzonsporlu eski milli futbolcu Lemi Çelik, halkın vergisiyle ayakta duran bir bankanın tarıma daha çok destek vermesi gerekirken futbola, medyaya destek vermesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu ilişkinin futbol kulüpleri üzerinde bir baskıya yol açacağını ifade eden Çelik, futbol kulüplerinin zaten çoktandır siyasallaştığını vurgulayarak, “Bizim paramızla batan kulüpler kurtarılmaya çalışılıyor. Kulüpleri soyan, keyfi harcamalar yapan başkanlar devlete yalvarıyorlar. Devlet de yardım ediyor ve bu da kulüpleri devlete bağımlı hale getiriyor” dedi.

HER BANKA AYRI ANLAŞACAK

Tepkiler üzerine açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği, konu hakkında yaptığı açıklamada “Futbol kulüplerimiz ile bankalar arasındaki ilişki, ticari olup, bundan sonra da aynı anlayışla devam edecektir. Futbol kulüplerimizin borçlarının bir bankaya devredilmesi söz konusu olmayıp her banka kendi kredi riskini yönetmeyi sürdürecektir” denildi.