İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Ziraat Mühendisliği dışından atama yapıldığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, “Ziraat mühendislerini görmezden gelmek, tarımı görmezden gelmektir” denildi.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi: Belediyeler görevlendirme yaparken liyakatli kişileri seçilmeli

BirGün/EGE

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Ziraat Mühendisliği dışından atama yapılması sonrası yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Belediyeler görevlendirme yaparken liyakatli kişileri seçmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere birçok yerel yönetimle ortak çalışmalar yürüttük. Ancak bizler her şeyden önce mesleğimizin hak ettiği değeri söz konusu ortaklıkların önüne koyan ve meslektaşlarımızın haklarının savunucusu bir meslek odasıyız. Dolayısıyla daha önce oda olarak, yapılacak atamaya ilişkin düşüncelerimizi paylaşmamıza rağmen dikkate alınmamamız bundan sonraki süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi ile gündeme gelebilecek olası işbirliği konularında da motivasyonumuzu düşürecektir" dedi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye tarafından çalışmaları dikkatle izlenen uygulamacı dairelerinden biri olan; merkezi yönetime bağlı Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yerel yönetimlerdeki karşılığı diyebileceğimiz, İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevine de tarımsal konularda eğitim almış, bilgi, deneyim ve mesleki formasyona sahip bir atamanın yapılması yönetimlerin sosyal belediyecilik sorumluluğudur. Bu bağlamda, Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı, atama ve görevlendirmelerin ehliyet ve liyakate dayalı yapılması ilkesine uygun davranmaya davet ediyoruz. Ayrıca basında ve sosyal medyada yer alan söz konusu atamayı kişiselleştirerek ve son derece çirkin bir üslupla yapılan eleştirileri de kınıyor ve desteklemediğimizin altını çizmek istiyoruz."