Bu sonuçla Avcı idaresinde Trabzonspor ilk mağlubiyetini alırken, ilk kez de kalesinde iki gol gördü. İki kadro arasındaki kalite farkı o kadar fazlaydı ki… Bu oyunu, bu futbolcularla Avcı nasıl yükseltecek merak konusu. Galatasaray, genç Oğulcan ve Arda’nın iyi performansıyla kazanmasını bildi.

Zirve Aslan'ı

Trabzon’da kritik viraj… Bir tarafta Abdullah Avcı’yı teknik direktörlük koltuğuna oturttuktan sonra yükselişe geçen Karadeniz temsilcisi, öbür yanda liderlik kovalayan Galatasaray… Nefesler tutulmuş, santra bekleniyor.

Bordo-mavililer cephesinde sakat Ekuban’la Abdülkadir Ömür kadroda yok. Sezona Eddie Newton’la başlayan Karadeniz ekibi arka arkaya aldığı kötü sonuçlardan sonra Avcı’yı başa geçirmişti. Deneyimli teknik direktör, dökülen savunmayı sağlamlaştırmış durumda. Belki maçları kısır geçiyor fakat tabelada istediklerini alıyorlar. Duran toplar bugün de onlar için hayati duruyor. Baker’ın vuruşları, Vitor Hugo’nun kafaları… Bakalım Aslan, onların bu silahına karşı önlem alacak mı?

Sarı-kırmızılılarda cezalı Fatih Terim kulübede yerini alamıyor. Koronavirüs yüzünden tedbir maksatlı İstanbul’da kalan Diagne’nin yokluğunda Oğulcan ileride başlıyor. Oynayıp oynamayacağına dair papatya falı baktıran Falcao ise uzun süre sonra kulübede. Gidişata göre ona forma verilip verilmeyeceği merak konusu. Hafta içinde Göztepe’ye karşı muhteşem bir on dakikaya imza attıktan sonra bayağı vites küçülten İstanbul temsilcisi, bakalım iyi savunma yapan rakibi karşısında üçgenleri kurup hızlı pasları yapabilecek mi?

Başlama vuruşu öncesi gözler Lille’de yaptıklarıyla göz dolduran Yusuf Yazıcı’daydı. Sezon arası için Türkiye’ye dönen maestronun, bu hafta kaybettiğimiz efsanevi hoca Özkan Sümer için sosyal medya hesabından yazdıkları unutulmazdı.

Halil Umut Meler’in ilk düdüğünü müteakip karşılaşma demir alıyordu. İlk bölümde Galatasaray rakip sahada fırsat ararken, kapanan Trabzonspor hata kovalıyordu. 11. dakikada kaptırılan bir toptan sonra savunmanın arkasına sarkan Djaniny kötü vurmuştu. Daha sonra kontrolü eline alan ev sahibi, ileride basarak rakibinin oyun kurmasını engelliyordu. 23’teki duran topta Oğulcan çerçeveyi bulamıyor, hemen akabindeki serbest atışta Hugo’nun kafasını Okan iyi çıkarıyordu.

Sakatlanan Feghouli’nin yerine Ömer Bayram 34’te oyundaydı. 44’te deplasman ekibi öndeydi. Hızlı gelişen akında Oğulcan’ın pozisyona soktuğu Emre Kılınç’ın vuruşunu Uğurcan çelmiş, Arda tamamlamıştı.

İkinci yarı temposuz başlıyordu. Sarı-kırmızılılar defansın gerisine adam kaçırmaya çalışıyordu. Kanatlardan sarkan Omar ve Saracchi başarılı olamasa da 55’te fark ikiydi. Ömer’in savunma arkasına attığı pası cepheden kontrol eden Oğulcan, soluyla ağları bulmuştu. Önce ofsayt bayrağı kalkmışsa da sonra VAR yardımıyla santra gösterilmişti. Genç oyuncu böylece Galatasaray formasıyla ilk lig golünün sevincini biraz gecikmeli yaşıyordu.

65’te Avı iki değişiklik yapıyordu. Sakatlanan Hugo’nun yerine Hosseini, pek varlık gösteremeyen Yusuf Sarı’nın yerine de Afobe oyundaydı. O Afobe, ayağının tozuyla pozisyona giriyor, fakat pas yerine şutu tercih edince takımını belki de bir golden ediyordu.

Son çeyrekte Arda çıkıyor, Emre Akbaba giriyordu. 74’te kendi çabasıyla ceza sahasına giren Abdülkadir, dar açıdan Okan’a takılmıştı. Son bölümde Oğulcan yerini Falcao’ya bırakmıştı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca üç puan Aslan’ın oluyordu.

Bu sonuçla Avcı idaresinde Trabzonspor ilk mağlubiyetini alırken, ilk kez de kalesinde iki gol gördü. İki kadro arasındaki kalite farkı o kadar fazlaydı ki… Bu oyunu, bu futbolcularla Avcı nasıl yükseltecek merak konusu. Galatasaray, genç Oğulcan ve Arda’nın iyi performansıyla kazanmasını bildi. Zorlu fikstürde bu galibiyet oldukça önemli. Fakat bireysel hatadan pozisyon veriyorlar; dikkat etmeleri lazım.