Fenerbahçe, deplasmanda Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti Fernandao'nun golleri getirdi

Zirve 'Avcı'sı Kanarya

Hava koşullarının daha da zorlaştırdığı viraj... Bir tarafta lider Medipol Başakşehir, öbür köşede Fenerbahçe... Nefesler tutulmuş, Halil Umut Meler'in ilk düdüğü bekleniyor. Başlama vuruşu öncesinde iki ekip arası beş puan. Her ne kadar ligin boyu uzun da olsa, turuncuların alacağı bir galibiyet, Kanarya'nın şampiyonluk yarışında çok geride kalması demek.

Santra öncesinde ev sahilindeki eksikler dikkat çekiyor. Savunmanın belkemiği Epureanu yok, orta sahanın beyni Emre Belözoğlu cezalı, takımın ikinci kemanı Mossoro da sakat. Abdullah Avcı'nın pas oyununun üç olmazsa olmazı oynamıyor. Savunmadan çıkışlar, geçiş hücumları ve hattâ duran topların akıbeti merak ediliyor. Bu kadar yoklukta Arda, ilk 11'de kendisine yer bulmuş. Defansta aylardır ayağına top değmemiş Chedjou'nun ne yapacağı muamma olsa gerek.

Deplasman ekibinde Giuliano sevinci yaşanıyor. Sambacı sakatlıktan dönüp formayı kapmış. Aykut Kocaman yine Valbuena'yı yanına oturtmuş, Aatıf ile mücadeleye başlıyor. Deneyimli hoca, defansın göbeğine Neto'yu yerleştirmiş. Giresunspor ile yapılan kupa maçında iyi görünmeyen stoperin vites yükseltmesi şart. Orta sahadanın anahtarı Mehmet Topal ile Josef'e teslim edilmiş. Onların iyi oyunu arkadakiler için de hayati olsa gerek.

Fenerbahçe önde basarak başladı mücadeleye. Giuliano biraz daha iyi vursa, henüz 2. dakikada tabela değişecekti. Ev sahibinin savunmadan çıkarken yaptığı hatalar dikkat çekiyordu. Bunlardan birinde Giuliano bu sefer direğe takılmıştı. Başakşehir'in fabrika ayarları bozulmuştu. Abdullah Avcı'nın müdahalesi gerekiyor derken, Kanarya 32'de öne geçmişti. Defansın arkasına sarkan Fernando köşeyi bulunca, 'geliyorum diyen gol' gelmişti! Takımın omurgasını oluşturan oyuncuların yokluğunda lider ilk yarı boyunca çok kırılgan bir görüntü çizmişti.

İkinci devreye daha iştahlı giren Başakşehir, özellikle ortalarla sonuç arıyordu. 54'te Chedjou'yu çıkaran Avcı, Mahmut'u geri çekmişti. 56'da fark ikiydi. Rakip sahada topu kapan Kanarya'da Isla kesmiş, bomboş durumdaki Fernandao kafayı yapıştırmıştı. 65'te Giuliano zarif çalımlarını golle süsleyememişti.

İki golün sahibi Fernandao'yu çıkarıp Alper'i çimlere atan Kocaman iyice vidaları sıkıyordu. Ev sahibi pozisyona girmekte zorlanırken, Hasan Ali savunmada yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekiyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmuyor, Fenerbahçe 'ben de bu yarıştayım' diye haykırıyordu.

Eksik Başakşehir pek sıradandı. Yaptıkları akıl almaz hatalar rakibinin ekmeğine adeta yağ sürdü. Baştan sona üstün oynayan Kanarya, bu sonuçla ikili averajı da ele geçirdi. Kocaman'ın talebelerini tebrik etmeli. Artık zirvede işler iyice kızışmış durumda. Bu yarışa yürek dayanmaz!