Ankaragücü’nü konuk eden Rizespor galibiyete yetecek kadar pozisyona girmesine rağmen maçı kazanmayı başaramadı. Vedat Muriqi iyi niyetli ve çalışkan olmasına rağmen SüperLig düzeyinde herhangi bir takımda birinci santrafor olabilecek bir oyuncu değil. Rize’ye bir puan almak için geldiği her halinden belli olan Ankaragücü, El Kabir’in attığı golden sonraki 70 dakika boyunca skor 1-1 olduktan sonra bile hücum etmeyi hiç düşünmedi.

Aykut Kocaman’ın Konyasporlu futbolcuların ve taraftarların üzerindeki olumlu etkisi gözle görülebiliyor. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray’a çelme takan Konya, bu hafta da evinde Sergen Yalçın ile yeni bir hava yakalayan Alanyaspor’a puan kaptırmadı. Kocaman takımla zaman geçirdikçe Konyaspor’un oyunu da olgunlaşacak. Maçın ilk yarısında rakibine direnen Alanyaspor, ikinci devrede yapılan bireysel hatalar sonucu haftayı puansız kapattı. İlk yarının son üç haftasında Alanya’nın önünde oldukça zor bir fikstür var. Akdeniz temsilcisi için her puan kıymetli.

Başakşehir evinde Sivasspor’a kaybetmesine rağmen en yakın takipçisinin 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Abdullah Avcı takım savunmasını iyi yapan takımların kilidini açacak formüller bulamazsa takımı benzer puan kayıpları yaşayabilir. Hakan Keleş Sivasspor’un başında çıktığı üç maçta 7 puan toplayarak takımını ateş hattından uzaklaştırdı. Sivaslı futbolcular deplasmanda Başakşehir’i mağlup ederek, Dolmabahçe’deki Beşiktaş zaferinin tesadüf olmadığını göstermiş oldular.

Antalyaspor sahasında Göztepe’yi Serdar Özkan’ın attığı golle 1-0 mağlup etti. Antalya’nın oynadığı oyun içinde bolca soru işareti barındırsa da iki haftadır kaybeden oyuncu topluluğunun nasıl oynadığından ziyade kazanması daha önemli.

Bu sezon deplasman karnesi oldukça zayıf olan Göztepe İzmir dışında oynadığı yedi maçın altısını kaybetti.

Pazartesi akşamı annesinin ölüm haberini aldı. Takımından izin alıp İtalya’ya gitti. Annesini defnettikten sonra izinli olmasına rağmen Kayseri’ye gidip kampa katıldı. Hocası Ünal Karaman “oynama” demesine rağmen maç kadrosunda yer almak istedi. 74’te oyuna girdi. Celab Ekuban’ın takımına üç puanı getiren golü attıktan sonra yanaklarından süzülen gözyaşlarında endüstriyel futbolun çarkları arasına sıkışmış bir hikâye saklıydı. Annen seninle gurur duyuyor Ekuban!
Futbol taraftarla güzel. Bursaspor evinde taraftarının da desteğiyle BB Erzurumspor’u 2-1 mağlup ederek bu sezon ilk kez 2 maç üst üste kazanmayı başardı. Böylelikle konuk ekip Erzurumspor’un Mehmet Özdilek yönetiminde yakaladığı 6 maçlık yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu.

SüperLig’in son şampiyonu ile bir önceki şampiyonunun karşılaşması ligimizin de kalitesini gösterdi. Koca 90 dakikadan geriye kalan konuşulacak tek şey VAR kararlarıysa vah futbolumuzun halimize. Mücadelesi bol futbolu az derbi maçını Ljajic’in penaltı golüyle kazanan Beşiktaş, bu galibiyetle uzağına düştüğü zirve yarışı için yeniden motive oldu. Hatayı sürekli başkalarına yüklemek içine düşüldüğünde kurtulması en zor tuzaklardan biridir. Son 9 resmi maçının sadece birini kazanan Galatasaray’ın artık kendi hatalarını konuşmaya başlaması gerekiyor.

Haftanın izlemesi en sıkıcı maçı Malatya’da oynandı. Yine de oynanan oyuna ve atılan karşılıklı birer gole şükretmek lazım. Zira Erol Bulut futbolseverlere geçtiğimiz sezon ölümü gösterdiği için bu sezon hepimiz sıtmaya razıyız. Stoper mevkiinde sıkıntılarını oyuncu devşirerek çözmeye çalışan Akhisar’da Seleznov’un takımdan ayrılmasıyla santrafor pozisyonunda da sıkıntı su yüzüne çıktı. Tüm bu olumsuzlukların üstüne bir de UEFA kupası yorgunluğunu eklediğimizde Malatya deplasmanından alınan bir puanın da kıymeti artıyor. Yeni Malatyaspor gibi top rakipteyken ne yapması gerektiğini ligimizin en iyi bilen takımına karşı geriye düştükten sonra beraberlik sayısını anca Bokila’nınki gibi marifetli bir vuruşla bulmak mümkün.

Ali Koç’un getirdiği olumlu hava hâlâ tribünlerde kayda değer sayıda taraftarın olmasını sağlasa da Fenerbahçe’nin içine düştüğü kuyudan çıkması mevcut oyuncu grubuyla kolay olmayacak. Sarı Lacivertliler için bu yıl gerçekçi olan hedef Türkiye Kupası’nı kazanarak UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılım hakkı kazanmak. SüperLig’de oynadığı karşılaşmaların hepsinde gol atmayı başaran tek takım Kasımpaşa, Kadıköy’den de puan çıkararak bu sene zirveyi kolay bırakmayacağını gösterdi. Tek handikapları hücum hattındaki seçenek bolluğuna savunmada sahip olmamaları.

***

Haftanın golü: Serdar Özkan
Haftanın en güzel gol vuruşunu Antalyaspor’lu Serdar Özkan yaptı.

Haftanın takımı: Sivasspor
Başakşehir’i İstanbul’da mağlup eden Sivasspor haftanın takımı oldu.

Haftanın teknik direktörü: Hakan Keleş
Başakşehir galibiyetinin mimarı Hakan Keleş haftanın teknik direktörü oldu.

Haftanın oyuncusu: Mbaye Diagne
Penaltı kaçırmasına rağmen Fenerbahçe’ye iki gol atarak toplamda 16 gole ulaşıp Süper Lig’deki takımların altısından daha fazla gol atmayı başaran Mbaye Diagne haftanın oyuncusu oldu.

zirve-avcisi-hakan-keles-538467-1.