Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarının son haftasına girdik. Bu haftasonu oynanacak maçlarla ilk yarı maçları son

Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarının son haftasına girdik. Bu haftasonu oynanacak maçlarla ilk yarı maçları sona erecek ve verilecek bir haftalık aradan sonra uzun maraton tekrar başlayacak.

Bu sezon özelikle son haftalarda oynanan maçlarla Beko Basketbol Ligi oldukça renkli geçmekte.Yukarılarda büyük bir zirve mücadelesi yaşanırken, altta ise kümede kalmak için en az 6 takım kıyasıya bir rakabetin içine girmiş durumda. Zirve mücadelesinde devreyi birinci sırada tamamlayacak takım, pazar günü oynanacak Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom maçı ile belli olacak. 14. hafta sonunda birer yenilgisi bulunan iki takım liderlik için müthiş bir mücadeleye girecekler.

Türk Telekom, bu sezon gösterdiği müthiş performansla herkesi şaşırtarak, ligde sadece 1 yenilgi ile lider durumda bulunuyor.

Türk Telekom gerçekten bu sezon ligimize büyük bir renk getirdi. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da elde ettiği başarılarla, uzun yıllar sonra ilk defa yapılan yatırımın karşılığı alınmış oldu. Ankara Basketbolü da Türk Telekom'un bu sezonki başarıları ile uzun yıllar sonra tekrar ayağa kalkmış oldu. Ankara'da basketbol salonları tekrar eski günlerine dönerek dolmaya başladı. Aileleri ile birlikte salonları dolduran Ankara'lıların keyfi yerinde. Hem güzel basketbol izliyorlar hem de Türk Telekom'un rakiplerini birer birer dize getirmesi ile seviniyorlar.

Başka bir kulvarda ise bu sezon Ülker ile birleşerek güçlenen Fenerbahçe ligde dolu dizgin ilerliyor. Onların bu haftaya kadar sadece bir yenilgileri var. Güçlü kadroları ile bu sezon Efes Pilsen ve Türk Telekom ile beraber şampiyonluğun en büyük adayları. Fenerbahçe Ülker son haftalarda artan performansı ve savunmadaki başarısı ile başarılı bir grafik çiziyor. Takım, ligin başına göre oldukça iyi bir basketbol oynuyor. Avrupa liginde üst üste aldıkları Benetton Trevi-so ve Zalgiris Kaunas galibiyetleri ile en iyi 6'ncı takım olarak bir üst tura çıkma şanslarını yükseltti. Hele bu hafta Litvanya deplasmanında Zalgiris Kaunas gibi bir devi çok güzel bir oyundan sonra sadece 70 sayıda tutarak yenmeleri büyük bir başarı idi. Yani kısacası Telekom maçı öncesi Fenerbahçe istim üzerinde.

Ülker desteği ile zengin bir kadro kurmayı başaran sarı lacivertliler derin kadroları sayesinde Telekom karşısına da favori olarak çıkıyorlar. Kadro kalitesine ve derinliğine basktığı-mızda Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom'a göre çok daha ağır basıyor. Kaspars Kambala, Ira Clark, Semih Erden ve Oğuz Savaş gibi pota altında ağırlığını koyabilecek 4 tane iyi uzuna sahipler. Fenerbahçe böyle dört uzuna sahip olunca uzun oyuncu rotasyonunda da büyük rahatlık yaşıyor. Bu maçta uzunlar arasında çok büyük bir savaş yaşanacağını şimdiden söyleyebilirim. Telekom'da da Erwin Dudley, DerricekAls-ton ve Jan Jagla gibi bu sezon başarılı olan uzunlar var. Özellikle Dudley, geçen sezondan kalan başarısını aynı şekilde sürdürüyor. Dudley, bu sezon ligimizde mücadele eden uzunların içinde en beğendiğim oyuncu. Fenerbahçe kısalarda da ağır basıyor. Wilie Solomon, Damir Mrsiç, Ömer Onan ve Hakan Demirel gibi maçın her an gidişatını değiştirebilecek oyunculara sahip. Türk Telekom ise Tutku Açık, Alper Yılmaz ve Haluk Yıldırım gibi kapasiteleri biraz daha sınırlı kısalara sahip.