Galatasaray derbisi galibiyetiyle morallenen Fenerbahçe deplasmanda Göztepe'ye takıldı. Bu sonuçla 24 puana yükselen sarı-lacivertlilerin lider Trabzonspor'la arasındaki puan farkı 12'ye yükseldi.

Zirve uzaklaşıyor

İzmir’de haftanın kapanışı… Bir yanda düşme hattındaki Göztepe, diğer tarafta kazanıp lider Trabzonspor’la puan farkını ona düşürmeyi hedefleyen Fenerbahçe… Nefesler tutulmuş, Mete Kalkavan’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Ligde dört maçtır galibiyete hasret olan İzmir ekibi, kötü gidişe dur demek istiyor. Sarı-kırmızılılar evinde 12 Eylül’den beri kazanamıyor. Teknik direktör El Maestro savunmayı kalabalık tutarken, ileride Halil ve Jahovic’e güveniyor. Onun karşılaşma öncesi söylediği “Bu gece ya kazanacağız ya da öleceğiz” ifadesi dikkat çekici olsa gerek. Hocanın baskı altında olduğu muhakkak ama futbolun bir oyun olduğunu unutmamalı. Bakalım ev sahibi, seyircisinin önünde gol orucunu bozup şeytanın bacağını kırabilecek mi…

Derbi galibiyetinden sonra Yunanistan’dan mağlup dönen Kanarya’da Vitor Pereira, yine rotasyona gitmiş. Portekizli hoca santrfor Serdar Dursun’un yanına Mesut Özil ve İrfan Can gibi usta ayağı yerleştirmiş. Koltuğu tartışılan çalıştırıcının bu tercihleri olmasa da, defansta Serdar Aziz’i ilk 11’e alması birçoklarını şaşırtmış durumda. Olası bir kötü neticede camiada kazanın tekrar kaynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Dengeli başlayan mücadelede ilk tehlikeyi İzmir temsilcisi yakalıyor, Atınç kornerden gelen topa iyi vuramıyordu. İrfan Can’la Atakan’ın her karşı karşıya gelişinde ortam biraz ısınıyordu. 19’da Crespo’nun ofsaytı bozduğu pozisyonda Jahovic’in vuruşunu kesen derbinin kahramanı Kim Min-Jae’ydi.

40’ta ev sahibi öndeydi. Mesut’un Kim Min Jae’ye verdiği pası kapan Jahovic, Berke’yi avlamıştı. İlk 45 dakika boyunca Mesut ve İrfan Can’ın kendi aralarındaki paslaşmaları dışında pek bir şey üretemeyen Fenerbahçe’de Pereira’nın ikinci yarıda yapacakları merak konusuydu.

47’de gelişen kontrada Jahovic’in bulduğu Halil direği geçemiyordu. Hemen akabinde skor eşitlenmişti. İrfan Can’ın adrese teslim ortasına Serdar Dursun kafayı yapıştırmıştı. 57’de gelişen Göztepe atağında Koreli stoper yine Hızır gibi yetişmişti.

Son yarım saatte Zajc’ın yerine Sosa’yı alan Pereira, orta sahada kontrolü eline almak isterken, ev sahibi hemen hemen her pozisyonda rakip savunmanın arkasına uzun toplar atıyordu.

Son bölümde Meyer’le İrfan Can çıkmış, Berisha’yla Rossi girmişti. 88’de Novak ikinci sarıdan atılınca, Kanarya yine eksik kalıyordu. Uzatmaların sonunda başka gol olmayınca, sarı-lacivertliler de modaya uyarak puan kaybediyordu.

Haftalar sonra evinde gol atıp puan alan Göztepe’de ara transfer döneminde takviye şart gibi duruyor. Aksi takdirde ligde çok zorlanacakları aşikâr. Fenerbahçe’ye gelince… Beşiktaş ve Galatasaray’dan sonra onlar da puan kaybetti. Trabzonspor’un formu düşünülünce, her geçen gün işler daha da zorlaşıyor. Portekizli hocanın geleceği yine tartışılacağa benziyor.