Beşiktaş bir deplasmanda daha istediğini alamadı. Konyaspor'la 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip zirvenin bir hayli uzağına düşme tehlikesi içinde

Zirve yolu kararıyor

Haftanın açılış karşılaşması hem ligin zirvesini hem de dibini yakından ilgilendiriyordu. Bir tarafta hiç hesapta yokken kendini ateş hattında bulan ve devre arasında takıma ciddi takviyeler yapan Konyaspor, diğer tarafta da son iki sezonun şampiyonu olmasına rağmen zirvenin bir adım gerisinde kalan Beşiktaş…

Şenol Güneş Karabükspor maçının 11’inden 4 oyuncu bu maçta kulübeye çekmeye karar vermişti. Adriano, Oğuzhan, Quresma ve Negredo kulübede beklerken, Caner, Tolgay, Lens ve Love sahadaydı.

Maçın başlarında iki takım da oyun kurmakta zorlanıyordu. Gole ilk yaklaşan 13’te Beşiktaş oldu. Vagner Love ile verkaç yapan Talisca ceza yayı içerisinden sol ayağıyla kaleye gönderiyor ancak çerçeveyi tutturamıyordu.

27’de Lens’in ceza sahasının dışından yaptığı şık vuruşunu son haftalarının formda kalecisi Serkan Kırıntılı zorlukla kornere çeliyordu. Sol kanattan kullanılan korneri Beşiktaş paslaşarak kullanıyor, Caner’in ceza sahasına ortaladığı topu savunma uzaklaştırıyordu. Ryan Babel önünde kalan topa sert vuruyor, isabetsiz giden top Atiba’ya çarpıp kaleciyi yanıltarak ağlara gidiyordu.

36’da Vagner Love kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çerçeveyi tutturamıyordu.

41’de Konyaspor Jahoviç’in kafa vuruşuyla bir gol buluyor ancak hakem Alper Ulusoy golü faul gerekçesiyle iptal ediyordu.

Mehmet Özdilek ikinci yarıya Jens Jonsson’un yerine Fofana’yı oyuna alarak hücumda daha etkili olmayı planlıyordu.

Şenol Güneş 58’de Vagner Love’un yerine Vida’yı oyuna alarak oyuna ilk müdahalesini yapıyordu. Bu değişiklikle Medel orta sahaya Talisca da forvete geçiyordu. Şenol Güneş bu değişiklikle takım direncini arttırmayı ve Bayern maçının bir provasını yapmayı planlıyorsa da Konyaspor beraberlik sayısını bularak Güneş’e erken uyarıyı yapıyordu. Konyaspor’un iki yeni transferi Eto’o asisti yapan, Jahoviç ise skoru eşitleyen oyuncu oluyordu.

Golden sonra Şenol Güneş hatasından dönüyor, 67’de Tolgay’ın yerine Negredo’yu oyuna alıyordu. Maçın geri kalan bölümünde Konyaspor, Kayseri maçında olduğu gibi geri çekiliyor ve Beşiktaş oyunu rakip ceza sahası çevresine yıkıyordu. Lens’in yerine Quresma’nın oyuna girmesi de skor üretmeye yeterli olmadı. Konyaspor Beşiktaş’ın bıraktığı boşlukları değerlendirmeye niyetli olmamasına rağmen 82’de öne geçmeye yaklaştı. Önce Jahoviç’e Fabri ardından Eto’o’nun yerine oyuna giren Hadziahmetoviç’e topu çizgiden çıkaran Pepe gol izni vermedi. Konyasporlu oyuncuların aklında gol atmak olsa Beşiktaş’ı evine puansız gönderebilirdiler.

Beşiktaş zorlu Konya deplasmanında sadece iki puan kaybetmedi, ayrıca Talisca ve Pepe gibi iki önemli oyuncusu sarı kart görerek Fenerbahçe karşılaşmasında cezalı duruma düştü. Bayern Münih ve Fenerbahçe maçlarından beklentiyi karşılamayacak sonuçlar alması Beşiktaş’ın erken havlu atmasına neden olabilir.