Zirvede eşitlik

Ali Murat Hamarat

Karadeniz'de sessiz matine! Bir tarafta lider Trabzonspor, diğer köşede takipçisi Başakşehir... Aynı puandaki iki takımın düellosundan biri lider çıkacak, ama hangisi...

Dünya gider Mersin'e, biz tersine! Yeryüzünün neredeyse her noktasında spor durmuşken, bizde hayat devam ediyor. Maçları seyircisiz oynatarak bir şey çözebilecek miyiz? Ya da bir hafta daha oynayabilecek miyiz, bilemiyoruz. Aynı yoldan devam edenlerden İtalya'daki durum malumuz... İnsan korkuyor, UEFA'nın alacağı karar merakla bekleniyor!

Malatya galibiyetini müteakip zirveye kurulan Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir ilk 11'e iki Abdüldakir'i almış. Belli ki hoca onların enerjisinden özellikle faydalanmak istiyor. Ndiaye ile dün sosyal medyadan ligin devam etmesine isyan eden Obi Mikel kenarda başlarken, gözler yine bordo-mavililerin dört atlısında olacak. Sosa, Ekuban ve Nwakaeme olmasa da çarşamba akşamı sakatlanarak çıkan Sörloth'un durumu merak ediliyor.

Perşembe Kopenhag'ı Avrupa Ligi'nde deviren deplasman ekibinde Crivelli'nin eksikliği dikkat çekiyor. Onun yokluğunda Okan Buruk, iki forvetten yine vazgeçmeyerek Gulbrandsen'i çimlere atmış. Az seyirciyle oynamaya alışık olan Başakşehir'in izleyici olmamasına daha alışkın olması bekleniyor.


Sessiz maç gazsız kola misali başladı. Oyun kalitesi vasattı, futbolcularda "biraz da bitse de gitsek" havası hâkim gibiydi. İlerleyen dakikalarda birlikte ev sahibi biraz daha etkili olurken, deplasman ekibi öncelikle gol yememeyi hedefliyordu. İlk yarıdan akılda birkaç pozisyon kalıyor, VAR'a gitmeyen duran top tartışılacağa benziyordu.

İkinci devre de ilkinden farklı başlamamıştı. Tempo bir türlü artmazken, 56'da Başakşehir bir anda öne geçmişti. Visca'nın pasına Demba Ba nefis vurmuştu. 63'te Skrtel'in ters vuruşuyla skor yine eşitlenmişti. Oyuncular bir parça vites yükseltiyordu. Uzun bir sakatlık döneminden sonra formasına kavuşan Abdülkadir Ömür'ün sekerek kenara gelmesi, futbol meftunlarını üzüyordu.

Son bölümde kalite yine düşmüş, "ne şiş yansın, ne kebap" modu yine açılmıştı. Taraflar sanki birer puana razıydı. Fırat Aydınus'un son düdüğü malumun ilamıydı!

Bu sonuçla Trabzonspor, averajla liderliğini sürdürdü. Yalan yok, iki yorgun takımın bu koşullardaki kapışması pek yavandı! Dünya canının derdine düşmüşken, daha iyi bir oyun beklememeli mi, tabii bilemiyorum. Sahadakilerin insan olduğunu unutmamalı; geç olmadan ligi durdurmalı. Hayat, futboldan çok daha önemli!