Zirvede kartlar yeniden dağıtılıyor

Haftanın golünü Antalyasporlu Doukara atarken haftanın oyuncusu da Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı oldu. Beşiktaş’ı mağlup eden Başakşehir, haftanın takımı olurken haftanın teknik direktörü de Sergen Yalçın oldu.

Haftanın açılış karşılaşmasında karşı karşıya gelen Kasımpaşa ve Antalyaspor futbolseverlere bol gollü ve tempolu bir müsabaka izlettirdiler. Bu sezon ilk deplasman galibiyetini alan Antalyaspor milli maç arasına moralli girmeyi başardı. Kasımpaşa iyi başladığı karşılaşmada yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince 2-0 yenik duruma düşüp üstüne üstük 10 kişi kaldı. Buna rağmen geri dönmeyi başaran Kasımpaşalı oyuncular üçüncü golü ararken kalelerinde üçüncü golü gördüler.

Milli maç arasına moralli giren takımlardan bir diğeri de Osmanlıspor oldu. Ligin havlu atan takımı Karabükspor’u Serdar Gürler ve Mehmet Battal’ın ikişer golüyle mağlup eden Osmanlıspor bu sayede Bursaspor galibiyetini de daha anlamlı hale getirmiş oldu. Karabükspor’un mücadele gücünde belirgin bir artış var ancak Levent Açıkgöz bir türlü bireysel hatalardan gol yeme sıkıntısı çözüm bulamadı.

Gençlerbirliği evinde Akhisar karşısında puanı son saniyelerde gelen golle kurtardı. Kim bilir, Skuletic’in golü belki de Gençlerbirliği’ni ligde tutacak puanı kazandırmıştır. Akhisar öne geçtikten sonra yakaladığı şansları değerlendirip maçı bitirmeyi beceremeyince bir puanla yetinmek durumunda kaldı.

Sezonun en kritik maçlarından birine çıkan Bursaspor zor da olsa Sivasspor’u mağlup ederek milli maç arasına ateş hattıyla arasındaki mesafeyi açarak girdi. Ancak Stancu’nun 83. dakikada gelen golü de tribünlerin yönetime tepkisine engel olamadı. Ligin ikinci yarısındaki performansıyla UEFA Avrupa Ligi yarışına dahil olan Sivasspor’da Stancu’nun golüne kadar her şey Samet Aybaba’nın planladığı gibi gidiyordu. Tecrübeli teknik adam maçı dengede götürüp oyunun son bölümünde kontra atağa yatkın oyuncularını oyuna alarak kazanmayı planlamıştı. Ancak savunmadaki bir anlık dikkatsizlik Yiğidolar’ın haftayı puansız kapatmasına neden oldu.

Haftanın en itibarlı eşleşmesi Kadıköy’deydi. Ne Fenerbahçe ne de Galatasaray gol atmaya muvaffak olamayınca maç 0-0 sona erdi. Ne ilginçtir ki ligin ilk yarısında Arena’daki maç da golsüz sona ermiş. Bu skor Fenerbahçe’yi yarışın uzağında tutarken, Galatasaray Kadıköy’deki galibiyet hasretine son verememiş olsa da maçtan istediği skoru almış oldu.

Alt sıralardan kurtulmaya çabalayan Konyaspor haftanın en ilginç karşılaşmalarından birinde Kayserispor’u 2-0 mağlup ederek üstündeki takımlarla arasının açılmasına müsaade etmedi. Eto’o’nun maçın başında attığı golle öne geçen Konyaspor’da Mehdi Bourabia 75’de ikinci sarı kartı görüp oyundan atıldı. Maçın uzatma dakikalarında Jahoviç’i düşüren Kayserispor’un kalecisi Silviu Lung doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullanan Kayserispor’da kaleye Sapunaru geçti. Kullanılan serbest vuruşta çerçeveyi tutturan Jahoviç takımı adına ikinci golü kaydetti. 41 puanda kalan Kayserispor bu sonuçla lig beşinciliğini Trabzonspor’a kaptırdı.

Alanyaspor – Göztepe eşleşmesinden bol gollü ve keyifli bir müsabaka bekleyenler yanıldı. Maçın son çeyreğine girildiğinde iki takım da gol atmaya muvaffak olamamıştı. Alanyaspor evinde öne geçmişken haftayı kayıpsız atlatmalıydı. Basit bir hata kritik dönemece girerken 2 puana mal oldu. Göztepe’nin İzmir’den uzaklaştıkça performansı da düşüyor. Sarı kırmızılılar 6 haftadır deplasmanda kazanamıyor.

Beşiktaş mağlubiyetinin ardından taraftarları takımı yalnız bıraksa da Trabzonspor son iki maçını kazanarak UEFA Avrupa Ligi için en iddialı takım haline geldi. Bu galibiyet aynı zamanda Trabzonspor’un evinde 4 maç aradan sonra kazandığı ilk galibiyet oldu. Yeni Malatyaspor son 2 hafta Fenerbahçe ve Trabzonspor’a kaybederek Avrupa hayalinden uzaklaştı. Erol Bulut’un takımı hedefsiz kalan ilk takım olmaya aday.

Geçen hafta Alanyaspor mağlubiyeti Başakşehirli oyunculara çok iyi ders olmuş olacak ki Beşiktaş’ı, üstelik son yarım saatini bir kişi eksik oynayarak mağlup etmeyi başardılar. Boz Baykuşlar bu galibiyetle şampiyonluk konusundaki iddialarını ortaya koymuş oldular. Rakibinin önde baskısına bir türlü çözüm bulamayan Beşiktaş, haftanın en karlısı olma fırsatını değerlendiremedi. Beşiktaş üç yıl üst üste şampiyon olma fırsatını kaçırırsa bunda aslan payı Quresma’nın yokluğunda forma şansı bulan Lens’in katkı yapamaması olacak.