Kweuke başta olmak üzere önemli oyuncusundan yoksun Rize, ligin en iyi kapanan takımına karşı beklenenin aksine etkili oynayarak ve pozisyonlar bularak başladı. İlk yarının sonlarına doğru oyuna denge getiren Başakşehir, şık bir golle skor avantajını da ele geçirdi. Emre Belezoğlu’nun bir dakika içinde oyundan atılmayı başarması maçın kırılma anıydı. Rize önce beraberlik son dakikalarda da galibiyet sayısını bularak seneyi üç puanla kapattı.

Antalya ve Gaziantep arasında oynanan maç karşılıklı pozisyonlara rağmen başladığı skorla sona erdi ve taraflar ilk yarıyı puanla kapattı. Antalya’nın oyun planı onları ofansif anlamda tehlikeli hale getiriyor. Ancak mevcut sistem savunmada yadsınamaz zaaflar oluşturuyor. Gaziantep sezon boyunca bulduğu kadar boş alanı tek maçta buldu.
Haftanın puan paylaşılan maçlarından bir diğeri Beyoğlu’nda oynandı. Kasımpaşa galibiyete daha yakın olan taraf olmasına rağmen yakaladığı fırsatları değerlendiremediği için bir puana razı oldu ve Galatasaray ile aynı puanı toplayarak ilk yarıyı dördüncü sırada bitirdi. Trabzon bu sevimsiz dönemi puanla kapatmış oldu. Karadeniz temsilcisi Kasımpaşa deplasmanında alınan puana sevinecek hale geldiyse yapılacak çok iş var demektir.

Yabancı oyunculara maaşları verilip yerli oyunculara ödeme yapılmadığı için Bursa’ya gitmeyeceğini açıklayan, taraftarlarla bir araya geldikten sonra gitmeye ikna olan Mersin İdman Yurdu oyuncuları öne geçmelerine rağmen Bursa’dan da puan çıkaramadılar. Atatürk Stadı’na veda maçında Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ilk üç puanını aldı. Sercan’ın golden sonra timsah yürüyüşü yapma çabasına takım arkadaşlarının anlam verememesi belki de Bursa’daki temel sorunun altını çiziyor.

Kayseri sezonun en iyi oyununu oynadığı maçta öne geçmesine rağmen kazanamadı. Maçın ilk çeyreği geride kaldığında Galatasaray henüz rakip ceza sahasına girememişken, Muslera’nın arkadaşlarına bağırmaktan sesi kısılmıştı. Kayseri’nin daha becerikli bir forveti olsa 45 dakika sonunda Galatasaray kalesinden birden fazla gol görmüş olurdu. Mustada Denizli ikinci yarıda önce Bilal’i sonra Semih’i oyuna alarak oyunu ve ardından skoru eşitlemeyi başarsa da bu hamle üç puan için yeterli değildi.

Manisa’daki maçta Akhisar ve Osmanlı golsüz berabere kalarak puanları paylaştı. Akhisar ligin ilk yarısını evinde kaybetmeden 7 galibiyet 2 beraberlik performansla altıncı olarak tamamlasa da 3.lükten tek puan uzakta. Osmanlı evinden uzakta gene puan alarak ilk yarının deplasmanda en çok puan toplayan 3. takımı oldu.

Beşiktaş ligin kalburüstü takımlarından Konyaspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle farklı yenerken sezonun yarısını da lider kapattı. Maçın uzatma dakikalarındaki oynama iştahı bile Beşiktaş’ın neden ligimizin gol atma ve puan toplama alanlarında lideri olduğunu gösteriyordu. İlk yarıda sahada istediklerini yapabilen Konya ilk golden sonra oyun olarak dağıldı ve rakibine direnç gösteremedi.

Yılmaz Vural Gençlerbirliği mesaisine puansız başladı. Tecrübeli çalıştırıcının takımına gol atma becerisi aşılaması gerekiyor. Zira maçın tamamını kendi yarı sahasında oynayan ve son yarım saati 10 kişi oynayan bir rakibe gol atamadılar. Bu performansla ligin ilk yarısının en az gol atan takımı durumundalar. İkinci golü bulduklarında Alpaslan’ın gözyaşlarına hakim olamaması Eskişehir’in yaşadığı stresi ve bu galibiyetin önemini gösteriyordu. İki şık gol bulan ve ardından tüm gücüyle savunma yapan Es-Es bu sezon ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladı.

Fenerbahçe’nin gol atma cimriliği devam ediyor. Yine sayısız fırsat yakalamalarına rağmen tek farkla kazandılar. Sivas karşısında da neredeyse kusursuz oynadılar. Bu kadar önde baskı kurup bu kadar az pozisyon vermeleri şaşırtıcı bir performans. Oyunu kendi yarı sahasında kabul edip kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkmayı planlayan Sivas, üçüncü bölgede sadece bir kez görünüp bir gol buldu.

- Haftanın takımı: Beşiktaş
- Haftanın Oyuncusu: Oğuzhan Özyakup
- Haftanın Golü: Engin Bekdemir
- Haftanın Teknik Direktörü: Şenol Güneş